Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15090Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Шубенко, Лідія Анатоліївна | - |
| dc.contributor.author | Shubenko, Lidiia | - |
| dc.contributor.author | Леус, Віталій Володимирович | - |
| dc.contributor.author | Leus, Vitaliy | - |
| dc.contributor.author | Мулєнок, Яна Олександрівна | - |
| dc.contributor.author | Mulienok, Yana | - |
| dc.contributor.author | Донченко, Вадим Сергійович | - |
| dc.contributor.author | Donchenko, Vadym | - |
| dc.date.accessioned | 2025-11-18T09:44:59Z | - |
| dc.date.available | 2025-11-18T09:44:59Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Шубенко Л.А., Леус В.В., Мулєнок Я.О., Донченко В.С. Характерні особливості розтріскування поверхні плодів черешні. Агробіологія, 2025, № 1. С. 210-220. doi: 10.33245/2310-9270-2025-195-1-210-220 | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15090 | - |
| dc.description | As a result of observations of cracking of cherry fruits, it was possible to determine the peculiarities of damage of each variety. Types A and B damage is shallow and may heal before the fruit is fully ripe, while C-type damage is deep, often down to the seed, which causes fruit rotting. Observations revealed that early maturing varieties were characterized by lateral cracking. These were tentatively divided into cracks near the peduncle, on the side, and around the top of the fruit. The observations made it possible to establish that early ripening varieties had the cracking on the side of the fruit. | uk_UA |
| dc.description.abstract | В результаті спостережень розтріскування плодів черешні вдалося визначити особливості пошкоджень кожного сорту. Пошкодження типів А і В неглибоке і до повного достигання плоду може загоюватися, тимчасом пошкодження типу С глибоке, часто аж до кісточки, що й спричинює загнивання плодів. Спостереження дали змогу встановити, що для ранньостиглих сортів характерним було розтріскування збоку плоду. Плоди середньостиглих сортів розтріскувалися переважно за типом – навколо верхівки плоду. Для пізньостиглих сортів рівною мірою характерне розтріскування біля плодоніжки та навколо верхівки плоду. | uk_UA |
| dc.language.iso | uk | uk_UA |
| dc.publisher | Білоцерківський НАУ | uk_UA |
| dc.subject | черешня | uk_UA |
| dc.subject | масова частка кісточки | uk_UA |
| dc.subject | стійкість до розтріскування | uk_UA |
| dc.subject | довжина плодоніжки | uk_UA |
| dc.subject | особливості пошкодження поверхні плоду | uk_UA |
| dc.subject | sweet cherry | uk_UA |
| dc.subject | resistance to cracking | uk_UA |
| dc.subject | peduncle length | uk_UA |
| dc.subject | pit mass fraction | uk_UA |
| dc.subject | nature of fruit surface damage | uk_UA |
| dc.title | Характерні особливості розтріскування поверхні плодів черешні | uk_UA |
| dc.title.alternative | Characteristic features of cracking of sweet cherry fruit surface | uk_UA |
| dc.type | Стаття | uk_UA |
| dc.identifier.udc | 634.23; 631.52 | uk_UA |
| Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Характерні особл.pdf | 964,71 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.