Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15090
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШубенко, Лідія Анатоліївна-
dc.contributor.authorShubenko, Lidiia-
dc.contributor.authorЛеус, Віталій Володимирович-
dc.contributor.authorLeus, Vitaliy-
dc.contributor.authorМулєнок, Яна Олександрівна-
dc.contributor.authorMulienok, Yana-
dc.contributor.authorДонченко, Вадим Сергійович-
dc.contributor.authorDonchenko, Vadym-
dc.date.accessioned2025-11-18T09:44:59Z-
dc.date.available2025-11-18T09:44:59Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationШубенко Л.А., Леус В.В., Мулєнок Я.О., Донченко В.С. Характерні особливості розтріскування поверхні плодів черешні. Агробіологія, 2025, № 1. С. 210-220. doi: 10.33245/2310-9270-2025-195-1-210-220uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15090-
dc.descriptionAs a result of observations of cracking of cherry fruits, it was possible to determine the peculiarities of damage of each variety. Types A and B damage is shallow and may heal before the fruit is fully ripe, while C-type damage is deep, often down to the seed, which causes fruit rotting. Observations revealed that early maturing varieties were characterized by lateral cracking. These were tentatively divided into cracks near the peduncle, on the side, and around the top of the fruit. The observations made it possible to establish that early ripening varieties had the cracking on the side of the fruit.uk_UA
dc.description.abstractВ результаті спостережень розтріскування плодів черешні вдалося визначити особливості пошкоджень кожного сорту. Пошкодження типів А і В неглибоке і до повного достигання плоду може загоюватися, тимчасом пошкодження типу С глибоке, часто аж до кісточки, що й спричинює загнивання плодів. Спостереження дали змогу встановити, що для ранньостиглих сортів характерним було розтріскування збоку плоду. Плоди середньостиглих сортів розтріскувалися переважно за типом – навколо верхівки плоду. Для пізньостиглих сортів рівною мірою характерне розтріскування біля плодоніжки та навколо верхівки плоду.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectчерешняuk_UA
dc.subjectмасова частка кісточкиuk_UA
dc.subjectстійкість до розтріскуванняuk_UA
dc.subjectдовжина плодоніжкиuk_UA
dc.subjectособливості пошкодження поверхні плодуuk_UA
dc.subjectsweet cherryuk_UA
dc.subjectresistance to crackinguk_UA
dc.subjectpeduncle lengthuk_UA
dc.subjectpit mass fractionuk_UA
dc.subjectnature of fruit surface damageuk_UA
dc.titleХарактерні особливості розтріскування поверхні плодів черешніuk_UA
dc.title.alternativeCharacteristic features of cracking of sweet cherry fruit surfaceuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc634.23; 631.52uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Характерні особл.pdf964,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.