Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14252
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Богатко, Альона Федорівна | - |
dc.contributor.author | Bogatko, Aliona | - |
dc.contributor.author | Богатко, Надія Михайлівна | - |
dc.contributor.author | Bogatko, Nadiіa | - |
dc.contributor.author | Мазур, Тетяна Григорівна | - |
dc.contributor.author | Mazur, Tetyana; | - |
dc.contributor.author | Букалова, Наталія Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Bukalova, Natalia | - |
dc.contributor.author | Приліпко, Тетяна Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Prilipko, Tetiana | - |
dc.date.accessioned | 2025-06-19T09:38:12Z | - |
dc.date.available | 2025-06-19T09:38:12Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Спосіб визначення свіжості рослинних олій: пат. 159446: МПК 2025.01), G01N 33/03 (2006.01), G01N 1/00 / Богатко А.Ф., Богатко Н.М., Мазур Т.Г., Букалова Н.В., Приліпко Т.М. - № u 2024 05192 заявл. 04.11.2024; опубл. 28.05.2025, Бюл.№ 22. – 7 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14252 | - |
dc.description | Method of determining the freshness of vegetable oils consists in using a solution of neutral red. A sample of vegetable oil is used in the amount of 0.5-1.0 g and an aqueous solution of neutral red in the amount of 2.0-2.1 cm3 with a mass concentration of 0.01% is added, followed by grinding the contents with a pestle for 1-2 minutes, washing with running water for 0.5-1.0 minutes. The intensity of the color is determined: yellow-green - in fresh vegetable oils; brown-pink - in vegetable oils of questionable freshness; dark pink - in stale vegetable oils. | uk_UA |
dc.description.abstract | Спосіб визначення свіжості рослинних олій полягає у використанні розчину нейтрального червоного. Використовують зразок рослинної олії у кількості 0,5-1,0 г та додають водний розчин нейтрального червоного у кількості 2,0-2,1 см3 з масовою концентрацією 0,01 % з подальшим розтирання маточкою вмісту упродовж 1-2 хв, промивають проточною водою упродовж 0,5-1,0 хв. Визначають інтенсивність кольору: жовто-зеленого - у свіжих рослинних оліях; коричневорожевого - у сумнівної свіжості рослинних оліях; темно-рожевого - у несвіжих рослинних оліях. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | рослинні олії | uk_UA |
dc.subject | якість | uk_UA |
dc.subject | інтенсивність кольору | uk_UA |
dc.subject | олія | uk_UA |
dc.subject | vegetable oils | uk_UA |
dc.subject | quality | uk_UA |
dc.subject | color intensity | uk_UA |
dc.subject | oil | uk_UA |
dc.title | Спосіб визначення свіжості рослинних олій | uk_UA |
dc.title.alternative | Method for determining the freshness of vegetable oils | uk_UA |
dc.type | Патент | uk_UA |
dc.identifier.udc | 665.3 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Інші публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
sposib_vyznachennja_svizhosti.pdf | 157,67 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.