Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14252
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБогатко, Альона Федорівна-
dc.contributor.authorBogatko, Aliona-
dc.contributor.authorБогатко, Надія Михайлівна-
dc.contributor.authorBogatko, Nadiіa-
dc.contributor.authorМазур, Тетяна Григорівна-
dc.contributor.authorMazur, Tetyana;-
dc.contributor.authorБукалова, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorBukalova, Natalia-
dc.contributor.authorПриліпко, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.authorPrilipko, Tetiana-
dc.date.accessioned2025-06-19T09:38:12Z-
dc.date.available2025-06-19T09:38:12Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationСпосіб визначення свіжості рослинних олій: пат. 159446: МПК 2025.01), G01N 33/03 (2006.01), G01N 1/00 / Богатко А.Ф., Богатко Н.М., Мазур Т.Г., Букалова Н.В., Приліпко Т.М. - № u 2024 05192 заявл. 04.11.2024; опубл. 28.05.2025, Бюл.№ 22. – 7 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14252-
dc.descriptionMethod of determining the freshness of vegetable oils consists in using a solution of neutral red. A sample of vegetable oil is used in the amount of 0.5-1.0 g and an aqueous solution of neutral red in the amount of 2.0-2.1 cm3 with a mass concentration of 0.01% is added, followed by grinding the contents with a pestle for 1-2 minutes, washing with running water for 0.5-1.0 minutes. The intensity of the color is determined: yellow-green - in fresh vegetable oils; brown-pink - in vegetable oils of questionable freshness; dark pink - in stale vegetable oils.uk_UA
dc.description.abstractСпосіб визначення свіжості рослинних олій полягає у використанні розчину нейтрального червоного. Використовують зразок рослинної олії у кількості 0,5-1,0 г та додають водний розчин нейтрального червоного у кількості 2,0-2,1 см3 з масовою концентрацією 0,01 % з подальшим розтирання маточкою вмісту упродовж 1-2 хв, промивають проточною водою упродовж 0,5-1,0 хв. Визначають інтенсивність кольору: жовто-зеленого - у свіжих рослинних оліях; коричневорожевого - у сумнівної свіжості рослинних оліях; темно-рожевого - у несвіжих рослинних оліях.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectрослинні оліїuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectінтенсивність кольоруuk_UA
dc.subjectоліяuk_UA
dc.subjectvegetable oilsuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectcolor intensityuk_UA
dc.subjectoiluk_UA
dc.titleСпосіб визначення свіжості рослинних олійuk_UA
dc.title.alternativeMethod for determining the freshness of vegetable oilsuk_UA
dc.typeПатентuk_UA
dc.identifier.udc665.3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sposib_vyznachennja_svizhosti.pdf157,67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.