Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14252
Назва: Спосіб визначення свіжості рослинних олій
Інші назви: Method for determining the freshness of vegetable oils
Автори: Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana;
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Приліпко, Тетяна Миколаївна
Prilipko, Tetiana
Ключові слова: рослинні олії;якість;інтенсивність кольору;олія;vegetable oils;quality;color intensity;oil
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Спосіб визначення свіжості рослинних олій: пат. 159446: МПК 2025.01), G01N 33/03 (2006.01), G01N 1/00 / Богатко А.Ф., Богатко Н.М., Мазур Т.Г., Букалова Н.В., Приліпко Т.М. - № u 2024 05192 заявл. 04.11.2024; опубл. 28.05.2025, Бюл.№ 22. – 7 с.
Короткий огляд (реферат): Спосіб визначення свіжості рослинних олій полягає у використанні розчину нейтрального червоного. Використовують зразок рослинної олії у кількості 0,5-1,0 г та додають водний розчин нейтрального червоного у кількості 2,0-2,1 см3 з масовою концентрацією 0,01 % з подальшим розтирання маточкою вмісту упродовж 1-2 хв, промивають проточною водою упродовж 0,5-1,0 хв. Визначають інтенсивність кольору: жовто-зеленого - у свіжих рослинних оліях; коричневорожевого - у сумнівної свіжості рослинних оліях; темно-рожевого - у несвіжих рослинних оліях.
Опис: Method of determining the freshness of vegetable oils consists in using a solution of neutral red. A sample of vegetable oil is used in the amount of 0.5-1.0 g and an aqueous solution of neutral red in the amount of 2.0-2.1 cm3 with a mass concentration of 0.01% is added, followed by grinding the contents with a pestle for 1-2 minutes, washing with running water for 0.5-1.0 minutes. The intensity of the color is determined: yellow-green - in fresh vegetable oils; brown-pink - in vegetable oils of questionable freshness; dark pink - in stale vegetable oils.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14252
УДК: 665.3
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sposib_vyznachennja_svizhosti.pdf157,67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.