Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13583
Назва: Овочівництво: навч. посібник
Інші назви: Vegetable growing: education. manual
Автори: Бобось, Ірина Макарівна
Bobos, Irina
Федосій, Іван Олексійович
Fedosi, Ivan
Сич, Зеновій Деонизович
Sych, Zinovii
Комар, Олександр Олександрович
Komar, Oleksandr
Сєдова, Олена Олександрівна
Sedova, Olena
Ключові слова: овочівництво;vegetable growing;сорти;varieties;навчальний посібник;study guide;бакалаври;bachelors;освітній процес;educational process
Дата публікації: 2024
Видавництво: Київ: РРВ НУБІП
Бібліографічний опис: Овочівництво: навч. посібник / І.М. Бобось , І.О. Федосій, З.Д. Сич та ін. - 2-е видання доповнене і перероблене. - Київ: РРВ НУБІП України, 2024. - 349 с.
Короткий огляд (реферат): У навчальному посібнику розглянуто теми лабораторних та практичних занять навчальної дисципліни «Овочівництво». З метою забезпечення майбутнього фахівця практичними навичками наведена класифікація овочевих культур, характеристика насіння та методика визначення їхніх посівних якостей. Подані розрахунки площі живлення, густоти рослин і норми сівби насіння; потреби господарства у розсаді, парниках (плівкових теплицях), біопаливі і грунтосумішах для вирощування овочевих культур: розробка сівозміни. Представлені мінливості морфологічних ознак і біологічних особливостей та сучасний стан сортового різноманіття овочевих культур. Навчальний посібник розрахований для студентів закладів вищої освіти освітнього ступеня | «Бакалавр» | спеціальностей 203 «Садівництво, плодоовочівництво ї виноградарство» й 201 «Агрономія». Також посібник буде корисним для наукових викладачів вузів і коледжів, аспірантів та широкого загалу практиків галузі овочівництва.
Опис: The textbook discusses the topics of laboratory and practical classes of the academic discipline "Vegetable growing". In order to provide the future specialist with practical skills, the classification of vegetable crops, seed characteristics and methods for determining their sowing qualities are presented. Calculations of the area of ​​​​nutrition, plant density and seed sowing rates are given; the needs of the economy in seedlings, greenhouses (film greenhouses), biofuels and soil mixtures for growing vegetable crops: development of crop rotation. Variability of morphological traits and biological features and the current state of varietal diversity of vegetable crops are presented. The textbook is designed for students of higher education institutions of the educational degree | "Bachelor" | specialties 203 "Horticulture, fruit and vegetable growing and viticulture" and 201 "Agronomy". The manual will also be useful for scientific teachers of universities and colleges, graduate students, and the general public in the field of vegetable growing.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13583
ISSN: 978-6 17-95465-13-1
УДК: 635 (075)
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ovochivnytstvo_navchalnyi_posibnyk.pdf21,68 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.