Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13540
Назва: Удосконалення технології молока питного пастеризованого
Інші назви: Improvement of pasteurized drinking milk technology
Автори: Гребельник, Оксана Петрівна
Hrebelnyk, Oksana
Ключові слова: козине молоко;goat milk;пастеризація;pasteurization;пастеризоване молока;pasteurized milk;біологічна цінність;biological value;цикорій;chicory
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Гребельник О.П. Удосконалення технології молока питного пастеризованого / О.П. Гребельник // Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва, харчові технології: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників (БНАУ, 30 жовтня 2024 р.). – Біла Церква: БНАУ, 2024. – С. 75 – 77.
Короткий огляд (реферат): Проведено порівняльний аналіз біологічної цінності молока кіз та молока корів за методикою амінокислотного скору та КРАС. Знайдено, що біологічна цінність козиного молока вища від коров’ячого на 11,23%. Запропоновано використання козиного молока як основи для питного пастеризованого молока. Для удосконалення органолептичних показників запропоновано внесення у склад виробу цикорію. Проведено органолептичне дослідження за баловою шкалою, рекомендоване внесення цикорію у кількості 1,2-1,4 %.
Опис: A comparative analysis of the biological value of goat milk and cow milk using the amino acid score and CRAS method was carried out. It was found that the biological value of goat's milk is 11.23% higher than that of cow's milk. The use of goat's milk as a basis for drinking pasteurized milk is proposed. To improve the organoleptic characteristics, it is proposed to add chicory to the product. An organoleptic study was carried out on a point scale, and the addition of chicory in the amount of 1.2-1.4 % is recommended.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13540
УДК: 637.146:637.35
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Udosk_ tekhnol.pdf670,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.