Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9961
Назва: Облік фізичних якостей коренеплодів при прийманні і зберіганні буряків цукрових
Інші назви: Accounting for the physical qualities of root crops when receiving and storing sugar beets
Автори: Глеваський, Володимир Іванович
Hlevaskiy, Volodymyr
Сидорова, Ірина Марківна
Sidorova, Iryna
Куянов, Володимир Вікторович
Kuyanov, Volodymyr
Ключові слова: буряки цукрові, коренеплід, якість коренеплодів, цвітушність, коренева гниль, кагати.;sugar beets, root crop, quality of root crops, flowering, root rot, cagati.
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Глеваський В, І., Сидорова І. М., Куянов В.В. Облік фізичних якостей коренеплодів при прийманні і зберіганні буряків цукрових. Агробіологія. Збірник наукових праць. БНАУ. Вип.2 2023. С 137-145.
Короткий огляд (реферат): У даній статті вивчалося питання якості коренеплодів буряків цукрових при зберіганні. Визначальним фактором ефективності бурякоцукрового виробництва є вихід цукру на заводі. Коренеплоди характеризуються різкою зміною технологічної якості залежно від районів бурякосіяння, агрометереологічних умов року, технології вирощування й умов зберігання. Вони легко пошкоджуються при збиранні та транспортуванні, відносно погано зберігаються. Фізичні властивості коренеплодів залежать в основному від налаштувань бурякозбиральних машин, погодних умов у період збирання, а хімічні властивості – від сортових особливостей й агротехніки вирощування.
Опис: This article studied the quality of sugar beet roots during storage. The determining factor in the efficiency of beet sugar production is the output of sugar at the plant. Root crops are characterized by a sharp change in technological quality depending on the areas of beet cutting, agrometeorological conditions of the year, growing technology and storage conditions. They are easily damaged during collection and transportation, and relatively poorly stored. The physical properties of root crops depend mainly on the settings of beet harvesters, weather conditions during the harvesting period, and the chemical properties depend on varietal characteristics and agricultural cultivation techniques.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9961
УДК: УДК 631.573-026.5:633.63
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Oblik_fizychnykh_yakostey.pdf1,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.