Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8319
Title: Врахування можливості інверсних потоків теплоти під час термічної обробки харчових продуктів
Other Titles: Considering the possibility of inverse flow of heat during thermal food processing
Учет возможности инверсных потоков теплоты при термической обработке пищевых продуктов
Authors: Федоров, Володимир Гаврилович
Кепко, Олег Ігорович
Скарбовійчук, Олександр Михойлович
Fedorov, Volodymyr
Kepko, Oleg
Skarboviichuk, Oleksandr
Keywords: холодильна або теплова обробка;баластний тепловий потік;тепломір;thermal treatment;heat meter;ballast heat flux
Issue Date: 2015
Publisher: НУХТ
Citation: Федоров В.Г., Кепко O.I., Скарбовійчук О.М. Врахування можливості інверсних потоків теплоти під час термічної обробки харчових продуктів. Харчова промисловість. 2015. № 18. С. 147–151.
Abstract: Експериментально встановлено, що під час охолодження харчових продуктів за допомогою компресійної холодильної машини або нагрівання варених ковбас осцилюючим інфрачервоним випромінюванням з метою стабілізації поверхневого шару, виникають зворотні баластні теплові потоки (до 30% від корисної теплоти). Наведено рекомендації щодо втрат теплової енергії. It has been experimentally established that during cooling of food products with the help of a compression refrigerator or heating of cooked sausages with oscillating infrared radiation in order to stabilize the surface layer, reverse ballast heat flows occur (up to 30% of useful heat). Recommendations regarding thermal energy losses are provided. Экспериментально установлено, что во время охлаждения пищевых продуктов с помощью компрессионной холодильной машины или нагревания вареных колбас осциллирующим инфракрасным излучением с целью стабилизации поверхностного слоя возникают обратные балластные тепловые потоки (до 30% от полезной теплоты). Приведены рекомендации по потерям тепловой энергии
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8319
metadata.dc.identifier.udc: 637.1:053
Appears in Collections:Наукові публікації



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.