Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8319
Назва: | Врахування можливості інверсних потоків теплоти під час термічної обробки харчових продуктів |
Інші назви: | Considering the possibility of inverse flow of heat during thermal food processing Учет возможности инверсных потоков теплоты при термической обработке пищевых продуктов |
Автори: | Федоров, Володимир Гаврилович Кепко, Олег Ігорович Скарбовійчук, Олександр Михойлович Fedorov, Volodymyr Kepko, Oleg Skarboviichuk, Oleksandr |
Ключові слова: | холодильна або теплова обробка;баластний тепловий потік;тепломір;thermal treatment;heat meter;ballast heat flux |
Дата публікації: | 2015 |
Видавництво: | НУХТ |
Бібліографічний опис: | Федоров В.Г., Кепко O.I., Скарбовійчук О.М. Врахування можливості інверсних потоків теплоти під час термічної обробки харчових продуктів. Харчова промисловість. 2015. № 18. С. 147–151. |
Короткий огляд (реферат): | Експериментально встановлено, що під час охолодження харчових продуктів за допомогою компресійної холодильної машини або нагрівання варених ковбас осцилюючим інфрачервоним випромінюванням з метою стабілізації поверхневого шару, виникають зворотні баластні теплові потоки (до 30% від корисної теплоти). Наведено рекомендації щодо втрат теплової енергії. It has been experimentally established that during cooling of food products with the help of a compression refrigerator or heating of cooked sausages with oscillating infrared radiation in order to stabilize the surface layer, reverse ballast heat flows occur (up to 30% of useful heat). Recommendations regarding thermal energy losses are provided. Экспериментально установлено, что во время охлаждения пищевых продуктов с помощью компрессионной холодильной машины или нагревания вареных колбас осциллирующим инфракрасным излучением с целью стабилизации поверхностного слоя возникают обратные балластные тепловые потоки (до 30% от полезной теплоты). Приведены рекомендации по потерям тепловой энергии |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8319 |
УДК: | 637.1:053 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.