Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7825
Title: Харчові добавки
Other Titles: Nutritional supplements
Authors: Мацюченко, Олександр Миколайович
Matsuchenko, Alexander
Цехмістренко, Оксана Сергіївна
Tsekhmistrenko, Оksana
Keywords: харчові добавки;метаболізм;продукти харчування;антиоксиданти;барвники;food additives;metabolism;food;antioxidants;dyes
Issue Date: 2013
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Мацюченко О. М. Харчові добавки / О. М. Мацюченко, О. С. Цехмістренко // Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва: тези доповідей державної студентської наукової конференції (Білоцерківський НАУ, 21 березня 2013 р.) – Біла Церква: БНАУ, 2013.– С. 96-98.
Abstract: До харчових добавок відносять групу природних або синтетичних речовин, які спеціально додають до продовольчої сировини, напівфабрикатів або готових продуктів з метою надання їм певних якісних показників: збереження поживних цінностей; надання харчовим продуктам більш привабливого вигляду; збільшення терміну зберігання; полегшення технологічної обробки; здешевлення та скорочення технологічного процесу. Добавки нумеруються залежно від функції, яку вони виконують. Розділяють близько 50 функціональних класів харчових добавок, які об'єднали у кілька великих груп. Класифікація є умовною, оскільки одні й ті ж добавки можуть поєднувати різні функції.
Description: Nutritional supplements include a group of natural or synthetic substances that are specially added to food raw materials, semi -finished products or finished products in order to give them certain qualitative indicators: preservation of nutrients; giving food to a more attractive appearance; increase in storage period; facilitating technological processing; cheaper and reduction of the technological process. The additives are numbered depending on the function they perform. There are about 50 functional classes of food additives, which are combined into several large groups. The classification is conditional because the same additives can combine different functions.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7825
metadata.dc.identifier.udc: 613.5
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kharchovi_dobavky.pdf383,75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.