Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7565
Title: Спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними оліями
Other Titles: Method of determining falsification of butter by vegetable oils
Authors: Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiya
Димань, Тетяна Миколаївна
Dyman, Tatyana
Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Приліпко, Тетяна Миколаївна
Prylipko, Tetiana
Лясота, Василь Петрович
Lyasota, Vasily
Бахур, Тетяна Іванівна
Bakhur, Tetiana
Богатко, Леонід Мечиславович
Bogatko, leonid
Keywords: вершкове масло;фальсифікація;визначення;butter;falsification;determination;рослинні олії;vegetable oils
Issue Date: Aug-2021
Publisher: Український інститут інтелектуальної власності (Укрпатент)
Citation: Спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними оліями: патент на корисну модель № 148390, МПК G01N 33/04 (2006.01) / Н. М. Богатко, Т. М. Димань, А. Ф. Богатко та ін. - заявл. 08.12.2020, опублік. 04.08.2021; Бюл. № 31.- 5 с.
Abstract: Спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними оліями, згідно з яким використовують розплавлену досліджувану пробу вершкового масла у кількості 2,0-2,1 см3, до якої додавали градуйованою піпеткою 2,0-2,1 см3 розчину резорцину в бензолі з масовою часткою 5,0 % та 2,0-2,1 см3 концентрованої хлорводневої кислоти. Обережно струшували та через 2-3 хвилини встановлювали відсутність або наявність фіолетового кольору різної інтенсивності в залежності від кількості додавання рослинних олій: до 1,5 % - світло- фіолетового кольору, від 1,6 до 5,0 % - яскраво-фіолетового, більше 5,1 % - червоно- фіолетового кольору.
Description: The method of determining the falsification of butter with vegetable oils, according to which use a molten test sample of butter in the amount of 2.0-2.1 cm3, to which was added a graduated pipette 2.0-2.1 cm3 solution of resorcinol in benzene with a mass fraction of 5, 0% and 2.0-2.1 cm3 of concentrated hydrochloric acid. Gently shake and after 2-3 minutes establish the absence or presence of purple color of varying intensity depending on the amount of addition of vegetable oils: up to 1.5% - light purple, from 1.6 to 5.0% - bright purple, more 5.1% - red-purple color.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7565
metadata.dc.identifier.udc: 636.09:614.31:637.12/.3
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
spocib_viznachennia_phalcifikacii_vershkovogo_masla.pdf158,79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.