Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7565
Title: | Спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними оліями |
Other Titles: | Method of determining falsification of butter by vegetable oils |
Authors: | Богатко, Надія Михайлівна Bogatko, Nadiya Димань, Тетяна Миколаївна Dyman, Tatyana Богатко, Альона Федорівна Bogatko, Aliona Мазур, Тетяна Григорівна Mazur, Tetyana Букалова, Наталія Володимирівна Bukalova, Natalia Приліпко, Тетяна Миколаївна Prylipko, Tetiana Лясота, Василь Петрович Lyasota, Vasily Бахур, Тетяна Іванівна Bakhur, Tetiana Богатко, Леонід Мечиславович Bogatko, leonid |
Keywords: | вершкове масло;фальсифікація;визначення;butter;falsification;determination;рослинні олії;vegetable oils |
Issue Date: | Aug-2021 |
Publisher: | Український інститут інтелектуальної власності (Укрпатент) |
Citation: | Спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними оліями: патент на корисну модель № 148390, МПК G01N 33/04 (2006.01) / Н. М. Богатко, Т. М. Димань, А. Ф. Богатко та ін. - заявл. 08.12.2020, опублік. 04.08.2021; Бюл. № 31.- 5 с. |
Abstract: | Спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними оліями, згідно з яким використовують розплавлену досліджувану пробу вершкового масла у кількості 2,0-2,1 см3, до якої додавали градуйованою піпеткою 2,0-2,1 см3 розчину резорцину в бензолі з масовою часткою 5,0 % та 2,0-2,1 см3 концентрованої хлорводневої кислоти. Обережно струшували та через 2-3 хвилини встановлювали відсутність або наявність фіолетового кольору різної інтенсивності в залежності від кількості додавання рослинних олій: до 1,5 % - світло- фіолетового кольору, від 1,6 до 5,0 % - яскраво-фіолетового, більше 5,1 % - червоно- фіолетового кольору. |
Description: | The method of determining the falsification of butter with vegetable oils, according to which use a molten test sample of butter in the amount of 2.0-2.1 cm3, to which was added a graduated pipette 2.0-2.1 cm3 solution of resorcinol in benzene with a mass fraction of 5, 0% and 2.0-2.1 cm3 of concentrated hydrochloric acid. Gently shake and after 2-3 minutes establish the absence or presence of purple color of varying intensity depending on the amount of addition of vegetable oils: up to 1.5% - light purple, from 1.6 to 5.0% - bright purple, more 5.1% - red-purple color. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7565 |
metadata.dc.identifier.udc: | 636.09:614.31:637.12/.3 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
spocib_viznachennia_phalcifikacii_vershkovogo_masla.pdf | 158,79 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.