Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7565
Назва: Спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними оліями
Інші назви: Method of determining falsification of butter by vegetable oils
Автори: Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiya
Димань, Тетяна Миколаївна
Dyman, Tatyana
Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Приліпко, Тетяна Миколаївна
Prylipko, Tetiana
Лясота, Василь Петрович
Lyasota, Vasily
Бахур, Тетяна Іванівна
Bakhur, Tetiana
Богатко, Леонід Мечиславович
Bogatko, leonid
Ключові слова: вершкове масло;фальсифікація;визначення;butter;falsification;determination;рослинні олії;vegetable oils
Дата публікації: сер-2021
Видавництво: Український інститут інтелектуальної власності (Укрпатент)
Бібліографічний опис: Спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними оліями: патент на корисну модель № 148390, МПК G01N 33/04 (2006.01) / Н. М. Богатко, Т. М. Димань, А. Ф. Богатко та ін. - заявл. 08.12.2020, опублік. 04.08.2021; Бюл. № 31.- 5 с.
Короткий огляд (реферат): Спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними оліями, згідно з яким використовують розплавлену досліджувану пробу вершкового масла у кількості 2,0-2,1 см3, до якої додавали градуйованою піпеткою 2,0-2,1 см3 розчину резорцину в бензолі з масовою часткою 5,0 % та 2,0-2,1 см3 концентрованої хлорводневої кислоти. Обережно струшували та через 2-3 хвилини встановлювали відсутність або наявність фіолетового кольору різної інтенсивності в залежності від кількості додавання рослинних олій: до 1,5 % - світло- фіолетового кольору, від 1,6 до 5,0 % - яскраво-фіолетового, більше 5,1 % - червоно- фіолетового кольору.
Опис: The method of determining the falsification of butter with vegetable oils, according to which use a molten test sample of butter in the amount of 2.0-2.1 cm3, to which was added a graduated pipette 2.0-2.1 cm3 solution of resorcinol in benzene with a mass fraction of 5, 0% and 2.0-2.1 cm3 of concentrated hydrochloric acid. Gently shake and after 2-3 minutes establish the absence or presence of purple color of varying intensity depending on the amount of addition of vegetable oils: up to 1.5% - light purple, from 1.6 to 5.0% - bright purple, more 5.1% - red-purple color.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7565
УДК: 636.09:614.31:637.12/.3
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
spocib_viznachennia_phalcifikacii_vershkovogo_masla.pdf158,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.