Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7565
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Богатко, Надія Михайлівна | - |
dc.contributor.author | Bogatko, Nadiya | - |
dc.contributor.author | Димань, Тетяна Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Dyman, Tatyana | - |
dc.contributor.author | Богатко, Альона Федорівна | - |
dc.contributor.author | Bogatko, Aliona | - |
dc.contributor.author | Мазур, Тетяна Григорівна | - |
dc.contributor.author | Mazur, Tetyana | - |
dc.contributor.author | Букалова, Наталія Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Bukalova, Natalia | - |
dc.contributor.author | Приліпко, Тетяна Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Prylipko, Tetiana | - |
dc.contributor.author | Лясота, Василь Петрович | - |
dc.contributor.author | Lyasota, Vasily | - |
dc.contributor.author | Бахур, Тетяна Іванівна | - |
dc.contributor.author | Bakhur, Tetiana | - |
dc.contributor.author | Богатко, Леонід Мечиславович | - |
dc.contributor.author | Bogatko, leonid | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-24T10:24:49Z | - |
dc.date.available | 2022-05-24T10:24:49Z | - |
dc.date.issued | 2021-08 | - |
dc.identifier.citation | Спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними оліями: патент на корисну модель № 148390, МПК G01N 33/04 (2006.01) / Н. М. Богатко, Т. М. Димань, А. Ф. Богатко та ін. - заявл. 08.12.2020, опублік. 04.08.2021; Бюл. № 31.- 5 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7565 | - |
dc.description | The method of determining the falsification of butter with vegetable oils, according to which use a molten test sample of butter in the amount of 2.0-2.1 cm3, to which was added a graduated pipette 2.0-2.1 cm3 solution of resorcinol in benzene with a mass fraction of 5, 0% and 2.0-2.1 cm3 of concentrated hydrochloric acid. Gently shake and after 2-3 minutes establish the absence or presence of purple color of varying intensity depending on the amount of addition of vegetable oils: up to 1.5% - light purple, from 1.6 to 5.0% - bright purple, more 5.1% - red-purple color. | uk_UA |
dc.description.abstract | Спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними оліями, згідно з яким використовують розплавлену досліджувану пробу вершкового масла у кількості 2,0-2,1 см3, до якої додавали градуйованою піпеткою 2,0-2,1 см3 розчину резорцину в бензолі з масовою часткою 5,0 % та 2,0-2,1 см3 концентрованої хлорводневої кислоти. Обережно струшували та через 2-3 хвилини встановлювали відсутність або наявність фіолетового кольору різної інтенсивності в залежності від кількості додавання рослинних олій: до 1,5 % - світло- фіолетового кольору, від 1,6 до 5,0 % - яскраво-фіолетового, більше 5,1 % - червоно- фіолетового кольору. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Український інститут інтелектуальної власності (Укрпатент) | uk_UA |
dc.subject | вершкове масло | uk_UA |
dc.subject | фальсифікація | uk_UA |
dc.subject | визначення | uk_UA |
dc.subject | butter | uk_UA |
dc.subject | falsification | uk_UA |
dc.subject | determination | uk_UA |
dc.subject | рослинні олії | uk_UA |
dc.subject | vegetable oils | uk_UA |
dc.title | Спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними оліями | uk_UA |
dc.title.alternative | Method of determining falsification of butter by vegetable oils | uk_UA |
dc.type | Патент | uk_UA |
dc.identifier.udc | 636.09:614.31:637.12/.3 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
spocib_viznachennia_phalcifikacii_vershkovogo_masla.pdf | 158,79 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.