Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6927
Title: Аналіз та удосконалення технології горошку зеленого консервованого на ПРАТ «Білоцерківський консервний завод» Київської області
Other Titles: Analysis and improvement of canned green pea technology at PJSC "Bilotserkivskyi konservnyi zavod" of Kyiv region
Authors: Луцишина, Олена Михайлівна
Lutsyshyna, Olena
Keywords: консервування;зелений горошок;бланшування;canning;green peas;blanching
Issue Date: 2020
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Луцишина О. М. Аналіз та удосконалення технології горошку зеленого консервованого на ПРАТ «Білоцерківський консервний завод» Київської області: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 - харчові технології /О. М. Луцишина; керівник Л. П. Загоруй .- Біла Церква, 2020 .- 59 с.
Abstract: Проведено аналіз виробничої діяльності ПрАТ «Білоцерківський консервний завод», основних видів продукції заводу та його проектної потужності. Детально вивчено технологію виробництва консерви «Зелений горошок» на вказаному підприємстві із свіжої сировини. З’ясовано, що на підприємстві під час консервації зеленого горошку використовують подвійне бланшування та промивання сировини, що спричиняє суттєві витрати електроенергії, води та зумовлює зменшення поживних речовин у горошку. Враховуючи практичний досвід низки підприємств України рекомендовано зменшити кратність бланшування та промивання горошку.
Description: An analysis of the production activities of PJSC "Bilotserkivskyi konservnyi zavod", the main products of the plant and its design capacity. The technology of production of canned food "Green peas" at the specified enterprise from fresh raw materials is studied in detail. It was found that the plant uses double blanching and washing of raw materials during the preservation of green peas, which causes significant costs of electricity, water and reduces the nutrients in peas. Taking into account the practical experience of a number of Ukrainian enterprises, it is recommended to reduce the frequency of blanching and washing of peas.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6927
metadata.dc.identifier.udc: 664.7
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tekhnol_horoshku.pdf175,12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.