Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6413
Назва: Санітарно-гігієнічний та бактеріологічний контроль виробництва незбираного коров’ячого молока на фермі
Інші назви: Санитарно-гигиенический и бактериологический контроль производства цельного коровьего молока
Sanitary-hygenic and bacteriological production of cow full-milk control
Автори: Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Ключові слова: КМАФАнМ;патогенні мікроорганізми;титр БГКП;титр ентерококів;норматив чистоти;доїльне устаткування;субклінічний мастит;титр энтерококков;норматив чистоты;доильное оборудование;субклинический мастит;патогенные микроорганизмы;KMAFAnM;pathogenic microorganisms;title of BGKP;title of enterococcus;norm of cleanness;milking equipment;subclinical mastitis
Дата публікації: 2013
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Букалова Н.В. Санітарно-гігієнічний та бактеріологічний контроль виробництва незбираного коров’ячого молока на фермі / Н.В. Букалова // Наук.вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2013. - Вип.11(101). - С.25-28.
Короткий огляд (реферат): У статті встановлено контамінацію молока патогенною мікрофлорою, що спричинює не лише запалення молочної залози, а й є збудниками харчових отруєнь людей. Відповідно до європейських вимог, значне підвищення нормативів якості молока (ДСТУ 3662–97 зі змінами у 2007 р.) вимагає перегляду нормативної бази ефективності технології його одержання та первинної переробки. Досить інформативним та надійним показником визначення ефективності санітарної обробки і нормативної чистоти доїльного обладнання й молочного посуду є титр ентерококів. Відповідно широко використовуваний нині з цією метою титр бактерій групи кишкової палички має низьку результативність і є не зовсім виправданим. В статье установлена контаминация молока патогенной микрофлорой, которая вызывает не только воспаление молочной железы, но и пищевое отравлений людей. В соответствии с европейскими требованиями, значительное повышение нормативов качества молока (ГОСТ 3662–97 с изменениями в 2007 г.) требует пересмотра нормативной базы эффективности технологии его получения и первичной переработки. Достаточно информативным и надежным показателем определения эффективности санитарной обработки и нормативной чистоты доильного оборудования и молочной посуды является титр энтерококков. Соответственно широко используемый в настоящее время с этой целью титр бактерий группы кишечной палочки имеет низкую результативность и является не совсем оправданным
Опис: In the article кontaminatsiyu of milk is set by a pathogenic microflora which causes not only inflammation of suckling gland but also food poisonings of people. In accordance with the European requirements, the considerable increase of norms of quality of milk (DSTU 3662–97 with changes in 2007) requires the revision of normative base of efficiency of technology of his receipt and primary processing. The informing enough and reliable index of determination of efficiency of sanitization and normative cleanness of milking equipment and suckling tableware is a title of enterococcus. Accordingly widely in-use presently to that end the title of coliformss has low effectiveness and is not quite justified.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6413
УДК: 614.9:579.62:613.287/.5
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sanitarno-gigijenichnyj.pdf274,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.