Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6413
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБукалова, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorBukalova, Natalia-
dc.date.accessioned2021-07-09T11:32:51Z-
dc.date.available2021-07-09T11:32:51Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationБукалова Н.В. Санітарно-гігієнічний та бактеріологічний контроль виробництва незбираного коров’ячого молока на фермі / Н.В. Букалова // Наук.вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2013. - Вип.11(101). - С.25-28.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6413-
dc.descriptionIn the article кontaminatsiyu of milk is set by a pathogenic microflora which causes not only inflammation of suckling gland but also food poisonings of people. In accordance with the European requirements, the considerable increase of norms of quality of milk (DSTU 3662–97 with changes in 2007) requires the revision of normative base of efficiency of technology of his receipt and primary processing. The informing enough and reliable index of determination of efficiency of sanitization and normative cleanness of milking equipment and suckling tableware is a title of enterococcus. Accordingly widely in-use presently to that end the title of coliformss has low effectiveness and is not quite justified.uk_UA
dc.description.abstractУ статті встановлено контамінацію молока патогенною мікрофлорою, що спричинює не лише запалення молочної залози, а й є збудниками харчових отруєнь людей. Відповідно до європейських вимог, значне підвищення нормативів якості молока (ДСТУ 3662–97 зі змінами у 2007 р.) вимагає перегляду нормативної бази ефективності технології його одержання та первинної переробки. Досить інформативним та надійним показником визначення ефективності санітарної обробки і нормативної чистоти доїльного обладнання й молочного посуду є титр ентерококів. Відповідно широко використовуваний нині з цією метою титр бактерій групи кишкової палички має низьку результативність і є не зовсім виправданим. В статье установлена контаминация молока патогенной микрофлорой, которая вызывает не только воспаление молочной железы, но и пищевое отравлений людей. В соответствии с европейскими требованиями, значительное повышение нормативов качества молока (ГОСТ 3662–97 с изменениями в 2007 г.) требует пересмотра нормативной базы эффективности технологии его получения и первичной переработки. Достаточно информативным и надежным показателем определения эффективности санитарной обработки и нормативной чистоты доильного оборудования и молочной посуды является титр энтерококков. Соответственно широко используемый в настоящее время с этой целью титр бактерий группы кишечной палочки имеет низкую результативность и является не совсем оправданнымuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectКМАФАнМuk_UA
dc.subjectпатогенні мікроорганізмиuk_UA
dc.subjectтитр БГКПuk_UA
dc.subjectтитр ентерококівuk_UA
dc.subjectнорматив чистотиuk_UA
dc.subjectдоїльне устаткуванняuk_UA
dc.subjectсубклінічний маститuk_UA
dc.subjectтитр энтерококковuk_UA
dc.subjectнорматив чистотыuk_UA
dc.subjectдоильное оборудованиеuk_UA
dc.subjectсубклинический маститuk_UA
dc.subjectпатогенные микроорганизмыuk_UA
dc.subjectKMAFAnMuk_UA
dc.subjectpathogenic microorganismsuk_UA
dc.subjecttitle of BGKPuk_UA
dc.subjecttitle of enterococcusuk_UA
dc.subjectnorm of cleannessuk_UA
dc.subjectmilking equipmentuk_UA
dc.subjectsubclinical mastitisuk_UA
dc.titleСанітарно-гігієнічний та бактеріологічний контроль виробництва незбираного коров’ячого молока на ферміuk_UA
dc.title.alternativeСанитарно-гигиенический и бактериологический контроль производства цельного коровьего молокаuk_UA
dc.title.alternativeSanitary-hygenic and bacteriological production of cow full-milk controluk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc614.9:579.62:613.287/.5uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sanitarno-gigijenichnyj.pdf274,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.