Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5589
Назва: Спосіб виробництва стерилізованого вершкового масла різної жирності
Інші назви: A method of producing sterilized butter of different fat content
Автори: Ломова, Неоніла Миколаївна
Lomova, Neonila
Мерзлов, Сергій Віталійович
Merzlov, Serhii
Наріжний, Сергій Анатолійович
Narizhniy, Serhiy
Ключові слова: масло вершкове;молочна промисловість;вершки;харчова цінність;butter;dairy industry;cream;nutritional value
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Ломова Н.М. Спосіб виробництва стерилізованого вершкового масла різної жирності: патент на корисну модель № 146008, МПК А23С 15/02 (2006.01), А23С 15/18 (2006.01) / Н.М. Ломова, С.В. Мерзлов, С.А. Наріжний .- заявл. 25.08.2020, опубл. 13.01.2021.- Бюл. №2 .- 4 с.
Короткий огляд (реферат): Галузь застосування. Винахід відноситься до молочної промисловості, а саме виробництва вершкового масла. Суть винаходу. Спосіб виробництва стерилізованого вершкового масла різної жирності передбачає поетапне охолодження високожирних вершків з масовою часткою вологи 16 % або 20 %, або 25 %, розфасованих та термооброблених в жерстяних банках, за раціональних режимів, необхідних для формування технологічних властивостей готового продукту. Технічний результат. Винахід дозволить підвищити харчову цінність стерилізованого вершкового масла з масовою часткою жиру 72,5 % або 78 %, або 82,5%, розширити асортимент, покращити якість та структурно-механічні показники, подовжити термін зберігання готового продукту до 2 років в нерегульованих температурних умовах, але не вище 25 oС. ФОРМУЛА ВИНАХОДУ Спосіб виробництва стерилізованого вершкового масла різної жирності, що включає отримання та нормалізування високожирних вершків з різним вмістом вологи, фасування, стерилізацію, охолодження, який відрізняється тим, що нормалізування високожирних вершків проводять до масової частки вологи 16 % або 20 %, або 25 %, охолодження стерилізованих високожирних вершків здійснюють в умовах статики у два етапи: перший - в автоклаві протягом 20 хв., до зниження температури нагрівного середовища 40±2 °C; другий - в холодильній камері з температурою 8-10 °C протягом 10±0,5 год., зберігання стерилізованого вершкового масла з масовою часткою жиру 72,5 %, або 78,0 %, або 82,5 % протягом 2 років за температури не вище 25 °C.
Опис: Field of application. The invention relates to the dairy industry, namely the production of butter. The essence of the invention. The method of production of sterilized butter of different fat content involves gradual cooling of high-fat cream with a mass fraction of moisture of 16% or 20% or 25%, packaged and heat-treated in tin cans, under rational modes necessary for the formation of technological properties of the finished product. Technical result. The invention will increase the nutritional value of sterilized butter with a mass fraction of fat 72.5% or 78% or 82.5%, expand the range, improve the quality and structural and mechanical parameters, extend the shelf life of the finished product to 2 years in unregulated temperatures, but not above 25 oC. THE INVENTION A method of producing sterilized butter of different fat content, including obtaining and normalizing high-fat cream with different moisture content, packaging, sterilization, cooling, characterized in that the normalization of high-fat cream is carried out to a mass fraction of moisture 16% or 20% or 25%, cooling sterilized high-fat cream is carried out under static conditions in two stages: the first - in an autoclave for 20 minutes, until the temperature of the heating medium is reduced by 40 ± 2 ° C; the second - in a refrigerator with a temperature of 8-10 ° C for 10 ± 0.5 hours, storage of sterilized butter with a mass fraction of fat 72.5%, or 78.0%, or 82.5% for 2 years at a temperature not more than 25 ° C.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5589
УДК: 637.2
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sposib_vyrobnytstva.pdf734,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.