Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5262
Title: | Перспективи використання рослинних добавок як інгібіторів окиснення харчових жирів |
Other Titles: | Prospects for the use of plant supplements as inhibitors of oxidation of dietary fats |
Authors: | Загоруй, Людмила Петрівна Zagoruy, Ludmila Калініна, Галина Петрівна Kalinina, Galina Мазур, Тетяна Григорівна Mazur, Tetyana |
Keywords: | антиоксиданти;топлений свинячий жир;окиснення;прянощі;органолептичні показники;пероксидне число;кислотне число;antioxidants;rendered lard;oxidation;spices;organoleptic parameters;peroxide number;acid number |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Citation: | Загоруй Л.П. Перспективи використання рослинних добавок як інгібіторів окиснення харчових жирів / Л.П.Загоруй, Г.П.Калініна, Т.Г.Мазур // Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту. Сучасний розвиток технологій тваринництва. Інноваційні підходи в харчових технологіях: матеріали міжнародної науково-практичної конференції 30 жовтня 2020 р .– Біла Церква: БНАУ, 2020 .-С. 27-29. |
Abstract: | Досліджено антиокиснювальний вплив низки прянощів під час зберігання топленого свинячого жиру в умовах прискорено-кінетичного окиснення (102 °С). Мускатний горіх, гвоздика, часник та гірчиця є перспективними біоантиоксидантами з високою ефективністю дії, які можна використовувати під час тривалого зберігання харчових жирів. |
Description: | The antioxidant effect of a number of spices during storage of rendered lard under conditions of accelerated kinetic oxidation (102 ° C) was studied. Nutmeg, cloves, garlic and mustard are promising bio-antioxidants with high efficiency that can be used during long-term storage of dietary fats. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5262 |
metadata.dc.identifier.udc: | 637.5 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Perspektyvy_vykorystannia.pdf | 1,43 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.