Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4883
Title: Деякі показники якості м’яса курчат-бройлерів при використанні в їх раціонах добавок селену
Other Titles: Some meat quality indexes of chicken-broilers during the usage of selenium additions in their rations
Authors: Соболєв, Олександр Іванович
Sobolev, Alexander
Keywords: курчата-бройлери;м’ясо;селен;протеїн;жир;зола;калорійність;біологічна цінність;broiler chickens;meat;selenium;protein;fat;ash;caloric content;biological value
Issue Date: 2004
Publisher: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького
Citation: Соболєв О.І. Деякі показники якості м’яса курчат-бройлерів при використанні в їх раціонах добавок селену / О.І. Соболєв // Науковий вісник Львівської національної академії ветеринарної медицини ім. С.З. Гжицького .– Львів, 2004 .– Т. 6, № 3, Ч. 6 .– С. 136–141.
Abstract: Вивчено вплив згодовування комбікормів, збагачених селеном, на якість м 'яса курчат-бройлерів кросу СООВ 500. Встановлено, що добавки селену в кількості 0,3 і 0,4 мг/кг сприяють поліпшенню хімічного| складу м’язової тканини, підвищенню її поживності та біологічної цінності за рахунок більшого накопичення сухих речовин, протеїну та жиру.
Description: The influence of feed of all-mash enriched with selenium on the chicken-broilers meat quality of COBB 500 cross is studied. It is established that the 0,3 and 0,4 mg/kg of selenium additions promote the muscular tissue chemical structure improvement, increases its feeding power and biological value due to bigger dry materials storage, such as protein and fat.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4883
metadata.dc.identifier.udc: 636.5.033/.035.087.72:549:[637.5.04/.07
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Deiaki_pokaznyky.pdf238,52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.