Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4836
Назва: Якість м’яса каченят при використанні добавок селену у складі комбікормів
Інші назви: Meat quality of ducklings' during the usage of selenium additions into all-mash
Автори: Соболєв, Олександр Іванович
Sobolev, Alexander
Ключові слова: рівень;селен;комбікорм;каченята;м’ясо;харчова та біологічна цінність;level;selenium;all-mash;ducklings;meat;nutritional and biological value
Дата публікації: 2008
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Соболєв О.І. Якість м’яса каченят при використанні добавок селену у складі комбікормів / О.І. Соболєв // Аграрні вісті .– 2008 .– № 1 .- С. 14–16.
Короткий огляд (реферат): Вивчено вплив згодовування комбікормів, збагачених селеном, на хімічний склад, енергетичну та біологічну цінність грудних і ножних м'язів каченят української білої породи. Біологічну цінність м'яса визначали мікрометодом з використанням тест-організму інфузорії Тетрахімени піріформіс. Результати досліджень підтвердили, що біологічна цінність м'яса птиці дослідних груп виявилася вищою, ніж контрольної. Встановлено, що кращі показники якості м'яса мала птиця, в раціони якої вводили селен в дозах 0,4 і 0,6 мг/кг.
Опис: The influence of all-mash enriched with selenium on the analysis energetic and biological value of the ducklings' chest and foot muscles of Ukrainian breed is studied. The biological value of meat was determined by micromethod with the use of test -organism of infusorian of Terakhimeny piriformis. The research results confirmed that bilogical value of meat of experimental bird were higher, than control one. It is established that better meat qualities indexes had poultry that had 0,4 and 0,6 mg/kg of selenium in their rations.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4836
УДК: 636.597.033/.087.72:549.23
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
yakist_miasa.pdf2,74 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.