Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/468
Title: Содержание селена в мясе молодняка разных видов сельскохозяйственной птицы в зависимости от его уровня в комбикормах
Other Titles: The content of selenium in the meat of youngof different types of agricultural poultry, depending on its level in mixed fodders
Authors: Соболев, Александр Иванович
Sobolev, Alexander
Keywords: селен;цыплята-бройлеры;утята;гусята;концентрация;мясо;selenium;chicken broilers;ducklings;goose;concentration;meat
Issue Date: 2013
Publisher: Курская государственная сельскохозяйственная академия
Abstract: Установлено, что с повышением уровня селена в комбикормах для цыплят, утят и гусят увеличивается его концентрация в мышечной ткани птицы, причем в бедренных мышцах накапливалось этого микроэлемента больше, чем в грудных. В то же время концентрация селена в мясе не превышала максимально допустимого уровня этого микроэлемента в пищевых продуктах. It has been established that with increasing selenium level in mixed fodders for chickens, ducklings and goslings, its concentration in the muscular tissue of the bird increases, and this microelement accumulates more in the femoral muscles than in the pectorals. At the same time, the concentration of selenium in meat did not exceed the maximum permissible level of this trace element in food products.
Description: Соболев А. И. Содержание селена в мясе молодняка разных видов сельскохозяйственной птицы в зависимости от его уровня в комбикормах / А. И. Соболев // Вестник Курской государственной сельскохозяйственной академии. – 2013. – № 1. – С. 62–63.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/468
ISSN: 1997-0749
metadata.dc.identifier.udc: 636.5.085./. 087.72:637.5
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Soderzhanie9.pdf213,74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.