Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4642
Title: Антиоксидантні властивості рослинних олій у молочному жирі
Other Titles: Antioxidant properties of vegetable oils in milk fat
Authors: Димань, Тетяна Миколаївна
Dyman, Tatyana
Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Keywords: молочний жир;окиснення;антиоксиданти;пероксидне число;milk fat;antioxidants;black;red pepper
Issue Date: 2011
Publisher: Інтернет-спільнота «Промислова екологія»
Citation: Димань Т.М. Антиоксидантні властивості рослинних олій у молочному жирі / Т.М. Димань, Л.П. Загоруй // Збірник матеріалів ІІ-го Всеукраїнського з’їзду екологів з міжнародною участю (інтернет-конференція) .– 2011 .– С.1–4.
Abstract: Досліджено антиокиснювальний вплив низки рослинних олій (із зародків пшениці, насіння гарбуза, плодів шипшини, кісточок винограду, амаранту, обліпихи) під час зберігання молочного жиру. Доведено, що внесення до молочного жиру біологічних добавок гальмує накопичення в ньому пероксидних сполук, а також кінетику окиснення кон’югованих жирних кислот. Проведено токсикологічну та мікробіологічну оцінку вершкового масла з біоантиоксидантами.
Description: The antioxidant effect of a number of vegetable oils (from wheat germ, pumpkin seeds, rose hips, grape seed, amaranth, and sea buckthorn) during milk fat storage has been investigated. It was revealed that biological additions applying to milk fat inhibites peroxide accumulation and also oxidation kinetics of conjugated fat acids. Toxicological and microbiological evaluation of butter with bioantioxidants was performed.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4642
metadata.dc.identifier.udc: 637.285.05.07
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Antyoksydantni_vlastyvosti.pdf136,35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.