Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4223
Title: | Антиоксидантний потенціал рослинних добавок у молочному жирі |
Other Titles: | Antioxidant potential of plant additives in milk fat |
Authors: | Димань, Тетяна Миколаївна Dyman, Tatyana Загоруй, Людмила Петрівна Zagoruy, Ludmila |
Keywords: | молочний жир;окиснення;антиоксиданти;прянощі;пряні трави;пероксидне число;кислотність;окисненість за пробою з тіобарбітуровою кислотою;milk fat;bioantioxidants;antioxidant activity;species |
Issue Date: | 2008 |
Citation: | Димань Т.М. Антиоксидантний потенціал рослинних добавок у молочному жирі / Т.М. Димань, Л.П. Загоруй // Молочное дело. – 2008. – № 9. – С.50–51. |
Abstract: | Досліджено антиокиснювальний вплив рослинних добавок за прискорено-кінетичного зберігання молочного жиру. Прянощі, пряні трави, овочі є перспективними для використання у виробництві функціональних харчових продуктів. |
Description: | It was studied the antioxidant activity of different plant additives in milk fat. Basil, parsley, dill, mix “khmeli-suneli”, coriander, garlic, carrot were used as biological additives. Dried dispergated species were added to milk fat and oxidized at 102°C with free access of oxygen. The concentrations of spices were 0,1 %. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4223 |
metadata.dc.identifier.udc: | 664.8.037.1 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Antyoksydantnyi_potentsial.pdf | 621,31 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.