Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4223
Title: Антиоксидантний потенціал рослинних добавок у молочному жирі
Other Titles: Antioxidant potential of plant additives in milk fat
Authors: Димань, Тетяна Миколаївна
Dyman, Tatyana
Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Keywords: молочний жир;окиснення;антиоксиданти;прянощі;пряні трави;пероксидне число;кислотність;окисненість за пробою з тіобарбітуровою кислотою;milk fat;bioantioxidants;antioxidant activity;species
Issue Date: 2008
Citation: Димань Т.М. Антиоксидантний потенціал рослинних добавок у молочному жирі / Т.М. Димань, Л.П. Загоруй // Молочное дело. – 2008. – № 9. – С.50–51.
Abstract: Досліджено антиокиснювальний вплив рослинних добавок за прискорено-кінетичного зберігання молочного жиру. Прянощі, пряні трави, овочі є перспективними для використання у виробництві функціональних харчових продуктів.
Description: It was studied the antioxidant activity of different plant additives in milk fat. Basil, parsley, dill, mix “khmeli-suneli”, coriander, garlic, carrot were used as biological additives. Dried dispergated species were added to milk fat and oxidized at 102°C with free access of oxygen. The concentrations of spices were 0,1 %.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4223
metadata.dc.identifier.udc: 664.8.037.1
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Antyoksydantnyi_potentsial.pdf621,31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.