Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3581
Title: Впив згодовування селену на хімічний склад мяса свиней
Other Titles: Effect of selenium feeding on the chemical composition of pig meat
Authors: Пірова, Людмила Вікторівна
Pirova, Liudmyla
Сивик, Тетяна Леонідівна
Syvyk, Tetyana
Keywords: селеніт натрію;сел-плекс;залізо;мідь;цинк;sodium selenite;Sel-Plex;iron;copper;zinc
Issue Date: 2010
Publisher: Національна академія аграрних наук України
Citation: Пірова Л.В. Впив згодовування селену на хімічний склад мяса свиней / Л.В.Пірова, Т.Л.Сивик // Вісник аграрної науки.- 2010. - № 9 .- С. 76-77.
Abstract: Вивчено вплив селеніту натрію та сел плексу на хімічний склад м’яса свиней. Доведено, що введення органічного селену у вигляді сел плексу у кількості 0, 3—0, 4 мг селену на 1 кг сухої речовини раціону сприяє підвищенню в їх м’ясі вмісту заліза, міді, цинку та зниженню вмісту кадмію, свинцю і ртуті.
Description: The effect of sodium selenite and plexi salts on the chemical composition of pig meat has been studied. It is proved that the introduction of organic selenium in the form of sel plex in the amount of 0, 3 - 0, 4 mg of selenium per 1 kg of dry matter contributes to the increase in their meat content of iron, copper, zinc and reduce the content of cadmium, lead and mercury.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3581
metadata.dc.identifier.udc: 636.4.053.087.72:636.4.033
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vpliv_zgodovuvannia.pdf133,02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.