Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3356
Title: Застосування білкових маркерів для ідентифікації сортів ячменю ярого
Other Titles: Use of protein markers for identification of spring barley varieties
Authors: Сабадин, Валентина Яківна
Sabadyn, Valentyna
Keywords: ячмінь ярий, білкові маркери, сорти;spring barley, protein markers, varieties
Issue Date: 7-Jun-2018
Publisher: м. Київ
Citation: Сабадин В.Я. Застосування білкових маркерів для ідентифікації сортів ячменю ярого // Матеріали ІV міжнародної науково-практичної конференції «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку» 07 червня 2018 р., Київ, 2018. С.109-110.
Abstract: За допомогою електрофорезу досліджували сорти ячменю ярого: Взірець, Віраж, Талісман Миронівський, Парнас, Адажіо, Джозефін, Етикет, Колорит, Ростенцій, Тріангел, Еунова, Тюрінгія, Скарлет, Ваня та інші, які застосували у гібридизації. Отримані дані свідчать про ефективність методу електрофорезу для ідентифікації сортів ячменю, використовуючи спектр запасних білків - гордеїнів. Цей метод можливо використовувати для оцінки сортової чистоти та відповідності зерна ячменю ярого. Varieties of spring barley were studied by electrophoresis: Sample, Virazh, Mascot Mironovsky, Parnassus, Adagio, Josephine, Etiquette, Color, Rostenzi, Triangel, Eunova, Thuringia, Scarlett, Vanya, and others used in hybridization. The obtained data indicate the effectiveness of the electrophoresis method for the identification of barley varieties using the range of reserve proteins - hordeins. This method can be used to evaluate the varietal purity and suitability of spring barley grain.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3356
metadata.dc.identifier.udc: 631.58:633.16"321":577.112.82
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zastosuvannja_bilkovyh.pdf398,45 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.