Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3356
Назва: Застосування білкових маркерів для ідентифікації сортів ячменю ярого
Інші назви: Use of protein markers for identification of spring barley varieties
Автори: Сабадин, Валентина Яківна
Sabadyn, Valentyna
Ключові слова: ячмінь ярий, білкові маркери, сорти;spring barley, protein markers, varieties
Дата публікації: 7-чер-2018
Видавництво: м. Київ
Бібліографічний опис: Сабадин В.Я. Застосування білкових маркерів для ідентифікації сортів ячменю ярого // Матеріали ІV міжнародної науково-практичної конференції «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку» 07 червня 2018 р., Київ, 2018. С.109-110.
Короткий огляд (реферат): За допомогою електрофорезу досліджували сорти ячменю ярого: Взірець, Віраж, Талісман Миронівський, Парнас, Адажіо, Джозефін, Етикет, Колорит, Ростенцій, Тріангел, Еунова, Тюрінгія, Скарлет, Ваня та інші, які застосували у гібридизації. Отримані дані свідчать про ефективність методу електрофорезу для ідентифікації сортів ячменю, використовуючи спектр запасних білків - гордеїнів. Цей метод можливо використовувати для оцінки сортової чистоти та відповідності зерна ячменю ярого. Varieties of spring barley were studied by electrophoresis: Sample, Virazh, Mascot Mironovsky, Parnassus, Adagio, Josephine, Etiquette, Color, Rostenzi, Triangel, Eunova, Thuringia, Scarlett, Vanya, and others used in hybridization. The obtained data indicate the effectiveness of the electrophoresis method for the identification of barley varieties using the range of reserve proteins - hordeins. This method can be used to evaluate the varietal purity and suitability of spring barley grain.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3356
УДК: 631.58:633.16"321":577.112.82
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zastosuvannja_bilkovyh.pdf398,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.