Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3022
Title: | Стан впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах аквакультури |
Other Titles: | State of implementation of food safety management systems at aquaculture enterprises |
Authors: | Гриневич, Наталія Євгеніївна Grynevych, Nataliia Димань, Тетяна Миколаївна Dyman, Tetyana Присяжнюк, Наталія Михайлівна Prysiazhniuk, Nataliia Слюсаренко, Алла Олександрівна Sliusarenko, Alla Хом’як, Олександр Андрійович Khomiak, Oleksandr Михальський, Олег Ральфович Mikhalskii, Oleg |
Keywords: | HACCP;GHP;аквакультура;рибництво;рециркуляційні системи;HACCP;GHP;aquaculture;fisheries;recirculation systems |
Issue Date: | Sep-2019 |
Publisher: | ТОВ «Акцент ПП» |
Citation: | Стан впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах аквакультури / Н.Є.Гриневич,Т.М.Димань, Н.М.Присяжнюк та ін. // Сучасні проблеми теоретичної та практичної іхтіології: Матеріали ХІІ іхтіологічної науково-практичної конференції (Дніпро, 26–28 вересня 2019 року).- Дніпро: Акцент ПП, 2019. – С.59-63. |
Abstract: | Запровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах аквакультури вимагає законодавство Європейського Союзу, США, Канади, Японії, Нової Зеландії та багатьох інших країн світу. У харчовій галузі сьогодні спостерігається стрімке зростання кількості впроваджень систем управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог ISO 22000: 2005, IFS, BRC. Система НАССР запроваджена та діє на 99 % українських підприємствах, які здійснюють експорт до Європейського Союзу. |
Description: | The introduction of food safety management systems at aquaculture enterprises requires the legislation of the European Union, USA, Canada, Japan, New Zealand and many other countries of the world. Іn the food industry today there is a rapid increase in the number of implementation of food safety management systems in accordance with the requirements of ISO 22000: 2005, IFS, BRC. The HACCP system is implemented and operates in 99% of Ukrainian enterprises that export to the European Union. Aquaculture and fisheries today belong to such types of economic activity that can significantly improve the food balance and positively affect the increase of food safety in Ukraine. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3022 |
ISBN: | 978-966-921-239-9 |
metadata.dc.identifier.udc: | 597.2/.5:001(062.552) |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Stan_vprvadzhennia.pdf | 312 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.