Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2135
Назва: Онтогенетичні особливості антиоксидантного захисту в органах травлення, виділення та крові птиці
Інші назви: Ontogenetic features of antioxidant defense in the organs of digestion, excretion and blood of birds.
Автори: Цехмістренко, Світлана Іванівна
Tsekhmistrenko, Svitlana
Цехмистренко, Светлана Ивановна
Пономаренко, Наталія Вікторівна;
Ponomarenko, Natalia
Пономаренко, Наталья Викторовна
Чубар, Ольга Миколаївна
Chubar, Olga
Чубар, Ольга Николаевна
Поліщук, , Віталій Миколайович
Polischuk, Vitaliy
Полищук, Виталий Николаевич
Цехмістренко, Оксана Сергіївна
Tsekhmistrenko, Oksana
Цехмистренко, Оксана Сергеевна
Ключові слова: антиоксидантний захист;antioxidant defense;антиоксидантная защита;каталаза;catalase;супероксиддисмутаза;superoxide dismutase;перепела;quails;підшлункова залоза,;pancreas,;поджелудочная железа,;кров;blood;кровь;печінка
Дата публікації: 2008
Видавництво: Національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Онтогенетичні особливості антиоксидантного захисту в органах травлення, виділення та крові птиці / С.І.Цехмістренко, Н.В.Пономаренко, О.М. Чубар та ін. // Фундаментальні та прикладні аспекти гастроентерології: тези Всеукраїнської наук. конференції, присвяченої 110-річчю Національного аграрного університету. – Київ: НАУ, 2008. – С. 7–8
Короткий огляд (реферат): Встановлена інтенсифікація процесів пероксидації у періоди зміни оперення та статевого дозрівання у досліджуваних органах залежно від виду птиці. Стан антиоксидантної системи при цьому напружений, про що свідчить зниження активності ферментів. При цьому відмічаються негативні корелятивні зв’язки між активністю досліджуваних ензимів і вмістом продуктів пер оксидного окиснення ліпідів. Установлена интенсификация процессов пероксидации в периоды смены оперения и полового созревания у исследуемых органах в зависимости от вида птицы. Состояние антиоксидантной системы при этом напряжен, о чем свидетельствует снижение активности ферментов. При этом отмечаются негативные коррелятивные связи между активностью исследуемых ферментов и содержанием продуктов пер оксидного окисления липидов.
Опис: The intensification of peroxidation processes during periods of fever change and puberty in the investigated organs depending on the type of poultry has been established. The condition of the antioxidant system is intense, as evidenced by a decrease in the activity of enzymes. In this case, there are negative correlations between the activity of the investigated enzymes and the content of products of peroxide oxidation of lipids
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2135
УДК: 577.152.1/.2:577.16:574.2
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ontohen_osoblyv_ .pdf1,19 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.