Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2135
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Цехмістренко, Світлана Іванівна | - |
dc.contributor.author | Tsekhmistrenko, Svitlana | - |
dc.contributor.author | Цехмистренко, Светлана Ивановна | - |
dc.contributor.author | Пономаренко, Наталія Вікторівна; | - |
dc.contributor.author | Ponomarenko, Natalia | - |
dc.contributor.author | Пономаренко, Наталья Викторовна | - |
dc.contributor.author | Чубар, Ольга Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Chubar, Olga | - |
dc.contributor.author | Чубар, Ольга Николаевна | - |
dc.contributor.author | Поліщук, , Віталій Миколайович | - |
dc.contributor.author | Polischuk, Vitaliy | - |
dc.contributor.author | Полищук, Виталий Николаевич | - |
dc.contributor.author | Цехмістренко, Оксана Сергіївна | - |
dc.contributor.author | Tsekhmistrenko, Oksana | - |
dc.contributor.author | Цехмистренко, Оксана Сергеевна | - |
dc.date.accessioned | 2019-06-10T17:39:21Z | - |
dc.date.available | 2019-06-10T17:39:21Z | - |
dc.date.issued | 2008 | - |
dc.identifier.citation | Онтогенетичні особливості антиоксидантного захисту в органах травлення, виділення та крові птиці / С.І.Цехмістренко, Н.В.Пономаренко, О.М. Чубар та ін. // Фундаментальні та прикладні аспекти гастроентерології: тези Всеукраїнської наук. конференції, присвяченої 110-річчю Національного аграрного університету. – Київ: НАУ, 2008. – С. 7–8 | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2135 | - |
dc.description | The intensification of peroxidation processes during periods of fever change and puberty in the investigated organs depending on the type of poultry has been established. The condition of the antioxidant system is intense, as evidenced by a decrease in the activity of enzymes. In this case, there are negative correlations between the activity of the investigated enzymes and the content of products of peroxide oxidation of lipids | uk_UA |
dc.description.abstract | Встановлена інтенсифікація процесів пероксидації у періоди зміни оперення та статевого дозрівання у досліджуваних органах залежно від виду птиці. Стан антиоксидантної системи при цьому напружений, про що свідчить зниження активності ферментів. При цьому відмічаються негативні корелятивні зв’язки між активністю досліджуваних ензимів і вмістом продуктів пер оксидного окиснення ліпідів. Установлена интенсификация процессов пероксидации в периоды смены оперения и полового созревания у исследуемых органах в зависимости от вида птицы. Состояние антиоксидантной системы при этом напряжен, о чем свидетельствует снижение активности ферментов. При этом отмечаются негативные коррелятивные связи между активностью исследуемых ферментов и содержанием продуктов пер оксидного окисления липидов. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | антиоксидантний захист | uk_UA |
dc.subject | antioxidant defense | uk_UA |
dc.subject | антиоксидантная защита | uk_UA |
dc.subject | каталаза | uk_UA |
dc.subject | catalase | uk_UA |
dc.subject | супероксиддисмутаза | uk_UA |
dc.subject | superoxide dismutase | uk_UA |
dc.subject | перепела | uk_UA |
dc.subject | quails | uk_UA |
dc.subject | підшлункова залоза, | uk_UA |
dc.subject | pancreas, | uk_UA |
dc.subject | поджелудочная железа, | uk_UA |
dc.subject | кров | uk_UA |
dc.subject | blood | uk_UA |
dc.subject | кровь | uk_UA |
dc.subject | печінка | uk_UA |
dc.title | Онтогенетичні особливості антиоксидантного захисту в органах травлення, виділення та крові птиці | uk_UA |
dc.title.alternative | Ontogenetic features of antioxidant defense in the organs of digestion, excretion and blood of birds. | uk_UA |
dc.type | Тези доповідей, Матеріали конференцій | uk_UA |
dc.identifier.udc | 577.152.1/.2:577.16:574.2 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ontohen_osoblyv_ .pdf | 1,19 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.