Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2135
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦехмістренко, Світлана Іванівна-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Svitlana-
dc.contributor.authorЦехмистренко, Светлана Ивановна-
dc.contributor.authorПономаренко, Наталія Вікторівна;-
dc.contributor.authorPonomarenko, Natalia-
dc.contributor.authorПономаренко, Наталья Викторовна-
dc.contributor.authorЧубар, Ольга Миколаївна-
dc.contributor.authorChubar, Olga-
dc.contributor.authorЧубар, Ольга Николаевна-
dc.contributor.authorПоліщук, , Віталій Миколайович-
dc.contributor.authorPolischuk, Vitaliy-
dc.contributor.authorПолищук, Виталий Николаевич-
dc.contributor.authorЦехмістренко, Оксана Сергіївна-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Oksana-
dc.contributor.authorЦехмистренко, Оксана Сергеевна-
dc.date.accessioned2019-06-10T17:39:21Z-
dc.date.available2019-06-10T17:39:21Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationОнтогенетичні особливості антиоксидантного захисту в органах травлення, виділення та крові птиці / С.І.Цехмістренко, Н.В.Пономаренко, О.М. Чубар та ін. // Фундаментальні та прикладні аспекти гастроентерології: тези Всеукраїнської наук. конференції, присвяченої 110-річчю Національного аграрного університету. – Київ: НАУ, 2008. – С. 7–8uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2135-
dc.descriptionThe intensification of peroxidation processes during periods of fever change and puberty in the investigated organs depending on the type of poultry has been established. The condition of the antioxidant system is intense, as evidenced by a decrease in the activity of enzymes. In this case, there are negative correlations between the activity of the investigated enzymes and the content of products of peroxide oxidation of lipidsuk_UA
dc.description.abstractВстановлена інтенсифікація процесів пероксидації у періоди зміни оперення та статевого дозрівання у досліджуваних органах залежно від виду птиці. Стан антиоксидантної системи при цьому напружений, про що свідчить зниження активності ферментів. При цьому відмічаються негативні корелятивні зв’язки між активністю досліджуваних ензимів і вмістом продуктів пер оксидного окиснення ліпідів. Установлена интенсификация процессов пероксидации в периоды смены оперения и полового созревания у исследуемых органах в зависимости от вида птицы. Состояние антиоксидантной системы при этом напряжен, о чем свидетельствует снижение активности ферментов. При этом отмечаются негативные коррелятивные связи между активностью исследуемых ферментов и содержанием продуктов пер оксидного окисления липидов.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний аграрний університетuk_UA
dc.subjectантиоксидантний захистuk_UA
dc.subjectantioxidant defenseuk_UA
dc.subjectантиоксидантная защитаuk_UA
dc.subjectкаталазаuk_UA
dc.subjectcatalaseuk_UA
dc.subjectсупероксиддисмутазаuk_UA
dc.subjectsuperoxide dismutaseuk_UA
dc.subjectперепелаuk_UA
dc.subjectquailsuk_UA
dc.subjectпідшлункова залоза,uk_UA
dc.subjectpancreas,uk_UA
dc.subjectподжелудочная железа,uk_UA
dc.subjectкровuk_UA
dc.subjectblooduk_UA
dc.subjectкровьuk_UA
dc.subjectпечінкаuk_UA
dc.titleОнтогенетичні особливості антиоксидантного захисту в органах травлення, виділення та крові птиціuk_UA
dc.title.alternativeOntogenetic features of antioxidant defense in the organs of digestion, excretion and blood of birds.uk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc577.152.1/.2:577.16:574.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ontohen_osoblyv_ .pdf1,19 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.