Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2135
Title: Онтогенетичні особливості антиоксидантного захисту в органах травлення, виділення та крові птиці
Other Titles: Ontogenetic features of antioxidant defense in the organs of digestion, excretion and blood of birds.
Authors: Цехмістренко, Світлана Іванівна
Tsekhmistrenko, Svitlana
Цехмистренко, Светлана Ивановна
Пономаренко, Наталія Вікторівна;
Ponomarenko, Natalia
Пономаренко, Наталья Викторовна
Чубар, Ольга Миколаївна
Chubar, Olga
Чубар, Ольга Николаевна
Поліщук, , Віталій Миколайович
Polischuk, Vitaliy
Полищук, Виталий Николаевич
Цехмістренко, Оксана Сергіївна
Tsekhmistrenko, Oksana
Цехмистренко, Оксана Сергеевна
Keywords: антиоксидантний захист;antioxidant defense;антиоксидантная защита;каталаза;catalase;супероксиддисмутаза;superoxide dismutase;перепела;quails;підшлункова залоза,;pancreas,;поджелудочная железа,;кров;blood;кровь;печінка
Issue Date: 2008
Publisher: Національний аграрний університет
Citation: Онтогенетичні особливості антиоксидантного захисту в органах травлення, виділення та крові птиці / С.І.Цехмістренко, Н.В.Пономаренко, О.М. Чубар та ін. // Фундаментальні та прикладні аспекти гастроентерології: тези Всеукраїнської наук. конференції, присвяченої 110-річчю Національного аграрного університету. – Київ: НАУ, 2008. – С. 7–8
Abstract: Встановлена інтенсифікація процесів пероксидації у періоди зміни оперення та статевого дозрівання у досліджуваних органах залежно від виду птиці. Стан антиоксидантної системи при цьому напружений, про що свідчить зниження активності ферментів. При цьому відмічаються негативні корелятивні зв’язки між активністю досліджуваних ензимів і вмістом продуктів пер оксидного окиснення ліпідів. Установлена интенсификация процессов пероксидации в периоды смены оперения и полового созревания у исследуемых органах в зависимости от вида птицы. Состояние антиоксидантной системы при этом напряжен, о чем свидетельствует снижение активности ферментов. При этом отмечаются негативные коррелятивные связи между активностью исследуемых ферментов и содержанием продуктов пер оксидного окисления липидов.
Description: The intensification of peroxidation processes during periods of fever change and puberty in the investigated organs depending on the type of poultry has been established. The condition of the antioxidant system is intense, as evidenced by a decrease in the activity of enzymes. In this case, there are negative correlations between the activity of the investigated enzymes and the content of products of peroxide oxidation of lipids
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2135
metadata.dc.identifier.udc: 577.152.1/.2:577.16:574.2
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ontohen_osoblyv_ .pdf1,19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.