Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1955
Title: | Получение устойчивых жировых эмульсий при производстве спредов: технология и оборудование |
Other Titles: | Reception of resistant to fat liquors by production spreads: production engineering and the equipment |
Authors: | Гуляєв-Зайцев, Сергій Сергійович Guliayev-Zaytsev, Serhiy Кімачинський, Сергій Іванович Kimachinskiy, Serhiy Наріжний, Сергій Анатолійович Narizhniy, Serhiy |
Keywords: | емульсія;дестабілізація;замінники молочного жиру;емульсор;диспергування;технологічна стійкість;спреди;emulsion;destabilization;milk fat substitutes;emulsifier;dispersion;technological stability;spreads;эмульсия;дестабилизация;заменители молочного жира;эмульсор;диспергирование;технологическая стойкость;спреды |
Issue Date: | 2009 |
Citation: | Гуляев-Зайцев С.С. Получение устойчивых жировых эмульсий при производстве спредов: технология и оборудование / С.С.Гуляев-Зайцев ,С.И. Кимачинский ,С.А. Нарижный // Сыроделие и маслоделие. – 2009. - № 4. – С. 50 ─ 52. |
Abstract: | Исследованы процессы эмульгирования жиров в роторно-вихревом эмульгирующем устройстве, установлены оптимальные параметры и режимы производства устойчивых жировых дисперсий. На основании полученных данных и анализа известных технических решений разработан эффективный эмульсор для выработки технологически стойких эмульсий при производстве продуктов с комбинированной жировой фазой. The processes of fats emulsification in a rotary-vortex emulsifying device were studied. The optimal parameters and regimes for making stable fat emulsions are determined. On the basis of the received data and the analysis of known designs the effective emulsifying machine is developed for development technologically spontaneous emulsions by production of yields with the combined oil phase. |
Description: | Досліджено процеси емульгування жирів в роторно-вихровому емульгуючому пристрої, встановлено оптимальні параметри і режими виробництва стійких жирових дисперсій. На підставі отриманих даних і аналізу відомих технічних рішень розроблено ефективний емульсор для вироблення технологічно стійких емульсій при виробництві продуктів з комбінованою жировою фазою. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1955 |
ISSN: | 2073-4018 |
metadata.dc.identifier.udc: | 664.3.033 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Porluchenye_ustoichyvыkh.pdf | 506,86 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.