Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1655
Title: Застосування біоантиоксидантів для підвищення стійкості вершкового масла
Other Titles: Bioantioxidants use for raising of butter storing abbility
Authors: Димань, Тетяна Миколаївна
Dyman, Tatyana
Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Keywords: молочний жир;окиснення;антиоксиданти;пероксидне число.;milk fat;antioxidants;black;red pepper;антиоксиданты;перекисное число.;окисление
Issue Date: 2003
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Димань Т.М. Застосування біоантиоксидантів для підвищення стійкості вершкового масла / Т.М. Димань, Л.П. Загоруй // Аграрні вісті. – 2003. – №3. – С.11–14.
Abstract: Досліджено антиокиснювальний вплив біоантиоксидантів (чорного, червоного перцю, гвоздики) під час зберігання вершкового масла. Доведено, що внесення до молочного жиру біологічних добавок гальмує накопичення в ньому пероксидних сполук, а також кінетику окиснення кон’югованих жирних кислот.Освещено влияние использования биоантиоксидантов (черного, красного перца, гвоздики) на хранимоспособность сливочного масла. Показано, что введение в молочный жир биологических добавок тормозит накопление в нем перекисных соединений, а также кинетику окисления коньюгированых жирных кислот.
Description: Influence of bioantioxidants use (black, red pepper) on butter keeping quality was studied. It was revealed that biological additions applying to milk fat inhibites peroxide accumulation and also oxidation kinetics of conjugated fat acids.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1655
metadata.dc.identifier.udc: 637.285.05.07
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zastosuvannia_bioantyoksyd.pdf330,19 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.