Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1641
Title: Антиоксидантний потенціал рослинних добавок у молочному жирі
Other Titles: Antioxidant potential of plant additives in milk fat
Authors: Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Keywords: молочний жир;окиснення;антиоксиданти;прянощі;пряні трави;пероксидне число;кислотність;окисненість за пробою з тіобарбітуровою кислотою;milk fat;bioantioxidants;antioxidant activity;species;окисление;пряности;пряные травы;перекисное число;окисление по пробе с тиобарбитуровой кислотой;кислотность
Issue Date: 2008
Publisher: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького
Citation: Загоруй Л.П. Антиоксидантний потенціал рослинних добавок у молочному жирі / Л.П. Загоруй // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. – Львiв, 2008. – Т.10, №1(36), Ч. 1. – С. 109–114.
Abstract: Досліджено антиокиснювальний вплив рослинних добавок за різних умов зберігання молочного жиру. Прянощі, пряні трави, овочі є перспективними для використання у виробництві функціональних харчових продуктів. Исследована антиокислительная активность различных растительных добавок при различных условиях хранения молочного жира. Пряности, пряные травы, овощи являются перспективными для использования у производстве функциональных пищевых продуктов.
Description: It was studied the antioxidant activity of different plant additives in milk fat. Basil, parsley, dill, mix “khmeli-suneli”, coriander, garlic, carrot were used as biological additives. Dried dispergated species were added to milk fat and oxidized at 102°C, 18±2 and 4±2°C with free access of oxygen. The concentrations of spices were 0,1 %.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1641
ISSN: 2518–7554
2518–1327
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Antyoksydantnyi_potentsial.pdf352,21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.