Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1628
Title: Порівняння методів визначання загального бактеріального обсіювання молока
Other Titles: Comparison of common determination of bacterial seeding milk
Authors: Димань, Тетяна Миколаївна
Dyman, Tatyana
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Семанюк, Володимир Іванович
Semaniuk, Volodymyr
Салата, Володимир Зінов'євич
Salata, Volodymyr
Keywords: сире молоко;пастеризоване молоко;загальне бактеріальне обсіювання;pasteurized milk;raw milk;residual microflora.;сырое молоко;пастеризованное молоко;общее бактериальное обсеменение
Issue Date: 2011
Publisher: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького
Citation: Порівняння методів визначання загального бактеріального обсіювання молока / Т.М. Димань, Т.Г. Мазур, Л.П. Загоруй та ін. // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. – Львiв, 2011. – Т.13, №4(50), Ч. 4. – С.231–234.
Abstract: В умовах ринкової економіки фактор якості молока поряд з вартісним фактором визначає економіку реалізації молока та продуктів його перероблення. Через зниження якості молока виробники несуть великі фінансові втрати. Крім того, невідповідність молочної продукції вимогам безпеки за мікробіологічними показниками стає причиною харчових отруєнь і спалахів гострих шлунковокишкових захворювань у людини. В условиях рыночной экономики фактор качества молока вместе с ценовым фактором определяет экономику реализации молока и продуктов его переработки. Из-за снижения качества молока производители несут большие финансовые потери. Кроме того, несоответствие молочной продукции требованиям безопасности по микробиологическим показателям стает причиной пищевых отравлений и очагов острых желудочно-кишечных заболеваний у человека.
Description: Studies have shown that by increasing bacterial contamination of milk trend convergence results obtained for the breakdown of reductase and bacterial method. One of the practical conclusions may be next: a test for ineffective reductase in determining the cost of milk, especially if it is characterized by low bacterial contamination, but with a high degree of probability can be used for rejection of milk, resulting in poor sanitary conditions. Note that the value of reductase test is always lower than actual bacterial contamination, since in the reaction, not all groups and types of microorganisms are able toпо exert its activity dehidrohenaznu or incomplete show its extent.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1628
ISSN: 2518–7554
2518–1327
metadata.dc.identifier.udc: 637.12:579.869
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Porivniannia_metodiv.pdf1,12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.