Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14955| Title: | Аналіз та удосконалення технології посічених рибних напівфабрикатів |
| Other Titles: | Analysis and improvement of technology of chopped fish semi -finished products |
| Authors: | Мархай, Дарія Олександрівна Marhai, Daria |
| Keywords: | рибні котлети;fish cutlets;напівфабрикати;semi-finished products;хек;hake fish;висівки;bran |
| Issue Date: | 2024 |
| Publisher: | БНАУ |
| Citation: | Мархай Д. О. Аналіз та удосконалення технології посічених рибних напівфабрикатів: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Л. П. Загоруй, доцент. - Біла Церква, 2024. - 49 с. |
| Abstract: | У випускній кваліфікаційній роботі магістра зроблено ретельний аналіз технології виробництва рибних напівфабрикатів, а саме рибних котлет традиційної рецептури, а також рибних котлет з висівками. Особливу увагу при написанні кваліфікаційної роботи було приділено розгляду можливостей виробництва та розробці рецептури рибних напівфабрикатів, а саме котлет. Нами було ретельно проаналізовано технологію виробництва рибних котлет за традиційною технологією та зроблено технологічний розрахунок. Для удосконаленої технології підібрано сучасне технологічне обладнання. Нині актуальним є подальше розширення асортименту рибних напівфабрикатів оздоровчого напрямку, що дасть змогу залучити більше число покупців. Тому нами запропоновано технологія виробництва напівфабрикатів «Котлети рибні з висівками». Впровадження у виробництво нового рецепту напівфабрикатів є економічно доцільним, оскільки його рентабельність становить 50,5 %. Кваліфікаційна робота магістра складається з 49 сторінок, 9 таблиць, 3 рисунки, списку використаних джерел, що включає 33 найменування |
| Description: | In the graduation qualification work of the master's a thorough analysis of the technology of production of fish semi-finished products, namely fish cutlets of traditional recipe, as well as fish cutlets with bran. Particular attention was paid to the consideration of the possibilities of production and the development of the recipe of fish semi -finished products, namely the cutlet. We carefully analyzed the technology of production of fish cutlets by traditional technology and technological calculation was made. Modern technological equipment was selected for the improved technology. Currently, the further expansion of the assortment of fish semi-finished products for the health sector is relevant, which will make it possible to attract a larger number of buyers. Therefore, we have offered the technology of production of semi -finished products "Cutlets of fish with bran". The introduction into the production of a new semi -finished product recipe is economically appropriate because its retability is 50.5 %. Master's qualification work consists of 49 pages, 9 tables, 3 figures, a list of sources used, including 33 names. |
| URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14955 |
| metadata.dc.identifier.udc: | 637.521 |
| Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| ilovepdf_merged (26)МАРХАЙ.pdf | 887,06 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.