Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14949| Назва: | Аналіз технології вирощування молодняку великої рогатої худоби на м'ясо у ТОВ «Е і М Красива Земля» та його переробки на м’ясопереробному підприємстві |
| Інші назви: | Analysis of beef cattle rearing technology at "E and M Krasyva Zemlya" LLC and its processing at a meat processing plant |
| Автори: | Крохмальний, Олег Миколайович Krokhmalʹnyy, Oleg |
| Ключові слова: | середньодобові прирости;average daily gains;абсолютні прирости;absolute gains;нормована годівля;standardized feeding;безприв’язне утримання;loose housing;відгодівельний майданчик;fattening lot;економічна ефективність;economic efficiency |
| Дата публікації: | 2025 |
| Видавництво: | БНАУ |
| Бібліографічний опис: | Крохмальний О. М. Аналіз технології вирощування молодняку великої рогатої худоби на м'ясо у ТОВ «Е і М Красива Земля» та його переробки на м’ясопереробному підприємстві: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока і м'яса; Наук. керівник І. О. Ластовська, доцент. — Біла Церква, 2025. — 40 с. |
| Короткий огляд (реферат): | Проаналізовано технологію вирощування молодняку великої рогатої худоби на м'ясо в умовах ТОВ «Е і М Красива Земля» та його переробки на м’ясопереробному підприємстві. Для висвітлення даного матеріалу були використані аналітичні методи та методичні підходи. Після детального аналізу діяльності ТОВ «Е і М Красива Земля» встановлено, що господарство займається вирощуванням худоби молочного та м’ясного та комбінованого напрямку продуктивності. Поголів’я великої рогатої худоби у господарстві станом на 2024 рік становить 1700 голів. У приміщеннях бички вирощуються 15-20-денного або з 3-місячного до 6-місячного віку, а далі – переводяться на відгодівельний майданчик, де утримуються до реалізації на м'ясо. Запроваджена технологія дає змогу в різні періоди росту отримувати середньодобові прирости від 902 до 1125 г в середньому за весь період вирощування. За 328 днів вирощування господарство отримує 2215 ц валового приросту живої маси ( у розрахунку на реалізоване поголів’я). Загальна виручка у розмірі 20 985 тис. грн перевищує загальні затрати (15 615,75 тис. грн), що забезпечує чистий прибуток у 5 369 250 грн. Рентабельність виробництва становить 34,38 %, що є високим показником і свідчить про прибутковість даної діяльності |
| Опис: | This bachelor's thesis analyzes the technology of rearing young cattle for meat at "E and M Krasyva Zemlya" LLC and its subsequent processing at a meat processing facility. Analytical methods and methodical approaches were used to present this material. Following a detailed analysis of "E and M Krasyva Zemlya" LLC's operations, it was determined that the farm engages in raising cattle for dairy, beef, and dual-purpose productivity. As of 2024, the cattle population on the farm totals 1,700 head. In the barns, bull calves are raised from 15-20 days old or from 3 months to 6 months of age, and then transferred to a fattening lot where they are kept until sold for meat. The implemented technology allows for average daily weight gains ranging from 902 to 1125 g, averaging over the entire rearing period. Over 328 days of rearing, the farm achieves a gross live weight gain of 2215 centners (calculated based on the sold livestock). The total revenue of 20,985 thousand UAH exceeds the total costs (15,615.75 thousand UAH), ensuring a net profit of 5,369,250 UAH. The profitability of production is 34.38%, which is a high indicator and demonstrates the profitability of this activity. The bachelor's |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14949 |
| УДК: | 636.2.034:637.5 |
| Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| 204_D_Krokhmalnyi.pdf | 528,39 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.