Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14915
Назва: Аналіз технології виробництва продукції свинарства в ТОВ «Дубіївка» та її переробки в ПП «Гірський Тікич» Черкаської області.
Інші назви: Analysis of pork production technology at LLC "Dubiivka" and its processing at PE "Hirskyi Tikych" in Cherkasy Oblast.
Автори: Кириченко, Анастасія Русланівна
Ключові слова: свині;pigs;господарство;farm;технологія;technology;ритм виробництва;production cycle;корм;feed;переробка;processing;собівартість;cost;рентабельність;profitability
Дата публікації: 2025
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Кириченко А. Аналіз технології виробництва продукції свинарства в ТОВ «Дубіївка» та її переробки в ПП «Гірський Тікич» Черкаської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник В. Ф. Фесенко, доцент. — Біла Церква, 2025. — 47 с.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи є аналіз технології виробництва продукції свинарства в ТОВ Дубіївка» та її переробки в ПП «Гірський Тікич» Черкаської області. Досліджено дані за три роки: площа земельних угідь,структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технологій утримання свиней. . Проведений аналіз існуючої технології виробництва продукції свинарства: технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку, виробництва м’яса на комплексі за день, за ритм, за місяць, за рік, потреби господарства у станкомісцях та виробничих площа. Представленні рецепти комбікормів для годівлі свиноматок та молодняку свиней. Акцентована увага на показниках переробки свиней: вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо, представлений розрахунок сировини та собівартості окосту волошинського та грудинки житомирської . Проведений розрахунок економічної ефективності виробництва продукції свинарства в господарстві. Зроблені висновки, на основі фактичного, зібраного матеріалу.
Опис: The purpose of this work is to analyze the technology of pork production at LLC "Dubiivka" and its processing at PE "Hirskyi Tikych" in Cherkasy Oblast. Data from a three-year period were studied, including: land area, structure of sown areas, crop yields, and pork production indicators. A brief description of the technologies for keeping pigs is presented. An analysis of the existing pork production technology was conducted, including: technological indicators of the complex for reproduction, piglet rearing, and fattening of young pigs. Calculations were made for meat production at the complex per day, per cycle, per month, and per year, as well as the farm's need for pen spaces and production areas. Recipes for compound feed for feeding sows and young pigs are presented. Attention is focused on pork processing indicators: the yield of slaughter products from processing young pigs for meat, and a calculation of the raw material and cost of "Voloshynskyi" ham and "Zhytomyrska" brisket. A calculation of the economic efficiency of pork production on the farm was also carried out. Conclusions were drawn based on the actual, collected material.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14915
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Kyrychenko Anastasiia Ruslanivna.pdf485,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.