Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14915
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКириченко, Анастасія Русланівна-
dc.date.accessioned2025-10-27T07:46:49Z-
dc.date.available2025-10-27T07:46:49Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКириченко А. Аналіз технології виробництва продукції свинарства в ТОВ «Дубіївка» та її переробки в ПП «Гірський Тікич» Черкаської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник В. Ф. Фесенко, доцент. — Біла Церква, 2025. — 47 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14915-
dc.descriptionThe purpose of this work is to analyze the technology of pork production at LLC "Dubiivka" and its processing at PE "Hirskyi Tikych" in Cherkasy Oblast. Data from a three-year period were studied, including: land area, structure of sown areas, crop yields, and pork production indicators. A brief description of the technologies for keeping pigs is presented. An analysis of the existing pork production technology was conducted, including: technological indicators of the complex for reproduction, piglet rearing, and fattening of young pigs. Calculations were made for meat production at the complex per day, per cycle, per month, and per year, as well as the farm's need for pen spaces and production areas. Recipes for compound feed for feeding sows and young pigs are presented. Attention is focused on pork processing indicators: the yield of slaughter products from processing young pigs for meat, and a calculation of the raw material and cost of "Voloshynskyi" ham and "Zhytomyrska" brisket. A calculation of the economic efficiency of pork production on the farm was also carried out. Conclusions were drawn based on the actual, collected material.uk_UA
dc.description.abstractМетою роботи є аналіз технології виробництва продукції свинарства в ТОВ Дубіївка» та її переробки в ПП «Гірський Тікич» Черкаської області. Досліджено дані за три роки: площа земельних угідь,структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технологій утримання свиней. . Проведений аналіз існуючої технології виробництва продукції свинарства: технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку, виробництва м’яса на комплексі за день, за ритм, за місяць, за рік, потреби господарства у станкомісцях та виробничих площа. Представленні рецепти комбікормів для годівлі свиноматок та молодняку свиней. Акцентована увага на показниках переробки свиней: вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо, представлений розрахунок сировини та собівартості окосту волошинського та грудинки житомирської . Проведений розрахунок економічної ефективності виробництва продукції свинарства в господарстві. Зроблені висновки, на основі фактичного, зібраного матеріалу.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectгосподарствоuk_UA
dc.subjectfarmuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectритм виробництваuk_UA
dc.subjectproduction cycleuk_UA
dc.subjectкормuk_UA
dc.subjectfeeduk_UA
dc.subjectпереробкаuk_UA
dc.subjectprocessinguk_UA
dc.subjectсобівартістьuk_UA
dc.subjectcostuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва продукції свинарства в ТОВ «Дубіївка» та її переробки в ПП «Гірський Тікич» Черкаської області.uk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of pork production technology at LLC "Dubiivka" and its processing at PE "Hirskyi Tikych" in Cherkasy Oblast.uk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Kyrychenko Anastasiia Ruslanivna.pdf485,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.