Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14782
Title: Аналіз технології виробництва м’яса овець в СТОВ «Господар» та його переробки в ТОВ «Агропереробний комплекс-Миронівка» Київської області
Other Titles: Analysis of the technology of sheep meat production at the Gospodar farm and its processing at the Agroprocessing Complex-Myronivka LLC of the Kyiv region
Authors: Шевченко, Олександр Олексійович
Shevchenko, Oleksandr
Keywords: вівці;sheep;асканійська м’ясо-вовнова;askanian meat-wool breed;м’ясо;meat;порода прекос;prekos breed;вовна;wool
Issue Date: 20-May-2024
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Шевченко О. О. Аналіз технології виробництва м’яса овець в СТОВ «Господар» та його переробки в ТОВ «Агропереробний комплекс-Миронівка» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник І. С. Старостенко, доцент. — Біла Церква, 2024. — 44 с.
Abstract: Успішний розвиток вівчарства можливий за умови підвищення його ефективності за рахунок збільшення продуктивності овець, зниження витрат на виробництво та покращення якості продукції. При вирішенні цих завдань особливу увагу необхідно приділяти збільшенню скоростиглості, покращенню відгодівельних та м'ясних якостей молодняку, підвищенню плодючості вівцематок, що стане можливим під час створення нових генотипів овець інтенсивного типу. Тому метою нашої роботи є аналіз технології виробництва м’яса овець в СТОВ «Господар» та його переробки в ТОВ «Агропереробний комплексМиронівка» Київської області. Для овець застосовують найбільш поширений спосіб утримання стійлово-пасовищний. У холодну пору року тварин утримують у закритих приміщеннях – кошарах, влітку їх виганяють на природні чи культурні пасовища. Згідно наших досліджень більший прибуток в господарстві отриманий від вирощування і реалізації овець, отриманих в результаті схрещування породи прекос з асканійською м’ясо-вовновою породою Розроблені пропозиції за темою кваліфікаційної магістерської роботи можуть бути використані на виробництві з метою покращення продуктивних і відтворних якостей овець досліджуваних порід.
Description: The successful development of sheep breeding is possible under the condition of increasing its efficiency due to increasing the productivity of sheep, reducing production costs and improving the quality of products. When solving these tasks, special attention should be paid to increasing prematurity, improving the fattening and meat qualities of young animals, increasing the fertility of ewes, which will become possible during the creation of new genotypes of intensive type sheep. Therefore, the purpose of our work is to analyze the technology of sheep meat production at the "Gospodar" STOV and its processing at "Agro-Processing Complex-Myronivka" LLC of the Kyiv region. For sheep, the most common method of keeping is stall-pasture. In the cold season, animals are kept in closed rooms - pens, in the summer they are driven out to natural or cultivated pastures. According to our research, the largest profit in the farm is obtained from the cultivation and sale of sheep obtained as a result of crossing the Prekos breed with the Askanian meat-wool breed. The proposals developed on the topic of the qualifying master's thesis can be used in production in order to improve the productive and reproductive qualities of sheep of the studied breeds
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14782
metadata.dc.identifier.udc: 636
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
204_D_Shevchenko O..pdf650,56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.