Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14782
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШевченко, Олександр Олексійович-
dc.contributor.authorShevchenko, Oleksandr-
dc.date.accessioned2025-10-02T07:57:21Z-
dc.date.available2025-10-02T07:57:21Z-
dc.date.issued2024-05-20-
dc.identifier.citationШевченко О. О. Аналіз технології виробництва м’яса овець в СТОВ «Господар» та його переробки в ТОВ «Агропереробний комплекс-Миронівка» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник І. С. Старостенко, доцент. — Біла Церква, 2024. — 44 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14782-
dc.descriptionThe successful development of sheep breeding is possible under the condition of increasing its efficiency due to increasing the productivity of sheep, reducing production costs and improving the quality of products. When solving these tasks, special attention should be paid to increasing prematurity, improving the fattening and meat qualities of young animals, increasing the fertility of ewes, which will become possible during the creation of new genotypes of intensive type sheep. Therefore, the purpose of our work is to analyze the technology of sheep meat production at the "Gospodar" STOV and its processing at "Agro-Processing Complex-Myronivka" LLC of the Kyiv region. For sheep, the most common method of keeping is stall-pasture. In the cold season, animals are kept in closed rooms - pens, in the summer they are driven out to natural or cultivated pastures. According to our research, the largest profit in the farm is obtained from the cultivation and sale of sheep obtained as a result of crossing the Prekos breed with the Askanian meat-wool breed. The proposals developed on the topic of the qualifying master's thesis can be used in production in order to improve the productive and reproductive qualities of sheep of the studied breedsuk_UA
dc.description.abstractУспішний розвиток вівчарства можливий за умови підвищення його ефективності за рахунок збільшення продуктивності овець, зниження витрат на виробництво та покращення якості продукції. При вирішенні цих завдань особливу увагу необхідно приділяти збільшенню скоростиглості, покращенню відгодівельних та м'ясних якостей молодняку, підвищенню плодючості вівцематок, що стане можливим під час створення нових генотипів овець інтенсивного типу. Тому метою нашої роботи є аналіз технології виробництва м’яса овець в СТОВ «Господар» та його переробки в ТОВ «Агропереробний комплексМиронівка» Київської області. Для овець застосовують найбільш поширений спосіб утримання стійлово-пасовищний. У холодну пору року тварин утримують у закритих приміщеннях – кошарах, влітку їх виганяють на природні чи культурні пасовища. Згідно наших досліджень більший прибуток в господарстві отриманий від вирощування і реалізації овець, отриманих в результаті схрещування породи прекос з асканійською м’ясо-вовновою породою Розроблені пропозиції за темою кваліфікаційної магістерської роботи можуть бути використані на виробництві з метою покращення продуктивних і відтворних якостей овець досліджуваних порід.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectвівціuk_UA
dc.subjectsheepuk_UA
dc.subjectасканійська м’ясо-вовноваuk_UA
dc.subjectaskanian meat-wool breeduk_UA
dc.subjectм’ясоuk_UA
dc.subjectmeatuk_UA
dc.subjectпорода прекосuk_UA
dc.subjectprekos breeduk_UA
dc.subjectвовнаuk_UA
dc.subjectwooluk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва м’яса овець в СТОВ «Господар» та його переробки в ТОВ «Агропереробний комплекс-Миронівка» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the technology of sheep meat production at the Gospodar farm and its processing at the Agroprocessing Complex-Myronivka LLC of the Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Shevchenko O..pdf650,56 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.