Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14751
Title: | Аналіз технології виробництва свинини в СТОВ «Хутори» та її переробки в ПП «Південний Буг» Вінницької області |
Other Titles: | Analysis of pork production technology at STOV "Khutory" and its processing at PE "Pivdennyi Buh" in Vinnytsia oblast |
Authors: | Засуха, Назарій Миколайович Zasukha, Nazarii |
Keywords: | свині;pigs;господарство;household;технологія;technology;ритм виробництва;production rhythm;корм;feed;переробка;processing;собівартість;cost;рентабельність;profitability |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | БНАУ |
Citation: | Засуха Н. М. Аналіз технології виробництва свинини в СТОВ «Хутори» та її переробки в ПП «Південний Буг» Вінницької області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник В. Ф. Фесенко, доцент. — Біла Церква, 2025. — 43 с. |
Abstract: | Метою роботи є аналіз технології виробництва продукції свинарства в СТОВ «Хутори» та її переробки в ПП «Південний Буг» Вінницької області. Досліджено дані за три роки: площа земельних угідь, структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технологій утримання свиней. Проведений аналіз існуючої технології виробництва продукції свинарства: технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку, розрахунок виробництва м’яса на комплексі за день, за ритм, за місяць, за рік потреба господарства у виробничих площах та приміщеннях. Представлений рецепт комбікорму для годівлі молодняку свиней. Акцентована увага на показниках переробки свиней: вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо, представлений розрахунок орієнтовної вартості окремих відрубів свинячих напівтуш, окосту вінницького копчено-вареного. Проведений розрахунок економічної ефективності виробництва продукції свинарства в господарстві. Зроблені висновки, на основі фактичного, зібраного матеріалу. Одержані результати можуть бути використані у практичній роботі господарства. |
Description: | The purpose of this work is to analyze the technology of pork production at STOV "Khutory" and its processing at PE "Pivdennyi Buh" in Vinnytsia Oblast. Data from a three-year period were studied, including: land area, structure of sown areas, crop yields, and pork production indicators. A brief description of the technologies for keeping pigs is presented. An analysis of the existing pork production technology was conducted, including: technological indicators of the complex for reproduction, piglet rearing, and fattening of young pigs. Calculations were made for meat production at the complex per day, per cycle, per month, and per year, as well as the farm's need for production areas and premises. A recipe for compound feed for feeding young pigs is presented. Attention is focused on pork processing indicators: the yield of slaughter products from processing young pigs for meat, and a calculation of the estimated cost of individual cuts of pork carcasses and Vinnytsia smoked-boiled ham. A calculation of the economic efficiency of pork production on the farm was also carried out. Conclusions were drawn based on the actual, collected material. The results obtained can be used in the practical work of the farm. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14751 |
metadata.dc.identifier.udc: | 636.4.083.312 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
204_В_Zasukha Nazarii Mykolaiovych.pdf | 399,8 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.