Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14718
Назва: Аналіз технології виробництва і переробки молока у ТОВ «Азорель» Вінницької області
Інші назви: Analysis of milk production and processing technology at LLC “Azorel” of Vinnytsia region
Автори: Дзярик, Микола Володимирович
Dzyaryk, Mykola
Ключові слова: племінна робота;breeding work;ремонтний молодняк;repair young stock;велика рогата худоби;cattle;корови;cows;доїння;milking;годівля;feeding;вирощування;growing;селекція;selection
Дата публікації: 2025
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Дзярик М. В. Аналіз технології виробництва і переробки молока у ТОВ «Азорель» Вінницької області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології молока та м'яса; Наук. керівник О. О. Борщ, професор. — Біла Церква, 2025. — 40 с.
Короткий огляд (реферат): Метою написання бакалаврської роботи було проаналізувати стан виробництва і переробки молока молочної ферми ТОВ «Азорель». Об`єкт дослідження – корови, ремонтний молодняк монбельярдської породи. Предмет дослідження – молочна продуктивність, вміст білка і жиру в молоці, середньодобовий надій, годівля та утримання, переробка молока. У господарстві утримують велику рогату худобу монбельярдської породи, загальне поголів`я 194 голів, з них 80 корів, планова продуктивність 6239 кг молока на голову. У структурі стада передбачається утримання молодняку на вирощуванні 6-12 місяців – 67 голів, телят молочного віку 30 голів, а профілакторного періоду – 4 голови, 19 голів нетелей та 6 голів первісток.
Опис: The purpose of writing the bachelor’s thesis was to analyze the state of milk production and processing at the dairy farm LLC “Azorel”. The object of the study is cows, replacement young stock of the Montbeliardе breed. The subject of the study is milk productivity, protein and fat content in milk, average daily milk yield, feeding and maintenance, milk processing. The farm keeps Montbeliardе cattle, the total livestock is 194 heads, of which 80 are cows, the planned productivity is 6239 kg of milk per head. The herd structure assumes the maintenance of young stock for rearing 6-12 months – 67 heads, calves of milk age – 30 heads, and calves of preventive period – 4 heads, 19 heads of heifers and 6 heads of first-born calves.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14718
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Dzyaryk.pdf573,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.