Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14708
Title: Аналіз технології виробництва свинини в ТОВ «Золотий колос» та її переробки в ПП «Ромашка» Черкаської області.
Other Titles: Analysis of pork production technology in IIC "Zolotyy kolos" and its processing in PE "Romashka" of Cherkasy region.
Authors: Загоруйко, Владислав Миколайович
Zagoruyko, Vladyslav
Keywords: технологія;technology;підприємство;enterprise;основні свиноматки;main sows;племінний молодняк;breeding stock;відгодівля;fattening;плодючість;fertility;привіси;trailers;молочність;milkiness;опороси;farrowings;збереження;preservation;амінокислоти;amino acids;собівартість;cost;первинна переробка;primary processing;рентабельність;profitability
Issue Date: 2025
Publisher: БНАУ
Citation: Загоруйко В. М. Аналіз технології виробництва свинини в ТОВ «Золотий колос» та її переробки в ПП «Ромашка» Черкаської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва і свинарства; Наук. керівник П. І. Кузьменко, доцент. — Біла Церква, 2024. — 45 с.
Abstract: На аграрному сільськогосподарському підприємстві ТОВ «Золотий колос» Черкаської області було проведено аналіз технології виробництва свинини, а також проведено комплексну оцінку якості вирощування та відтворення свиней всіх технологічних груп. У аналізі та дослідженнях використано виробничі, технологічні та економічні дані за останні три роки. Використовували при аналізі господарської діяльності зооінженерні, аналітичні, статистичні та економічні методи досліджень. Згідно з метою досліджень вивчались наступні питання: вивчення стану галузі свинарства господарства, ознайомлення з системою відтворення поголів’я, аналіз кормовиробництва і годівлі різних статево-вікових груп свиней, вплив походження на відтворювальні якості свиноматок, ознайомлення з механізацією технологічних операцій, аналіз ведення племінної роботи в умовах господарства, ветеринарно-санітарні заходи, переробки тваринницької сировини, ознайомлення зі станом організації та оплати праці у господарстві. Зроблено висновок та пропозиції по господарству, що впровадження розроблених заходів дозволить покращити та збільшити виробництво продукції свинарства. Деякі результати аналізу можуть бути використані на практиці в галузі свинарства.
Description: At the agricultural enterprise "Zolotyi kolos" of Cherkasy region, an analysis of pork production technology was conducted, as well as a comprehensive assessment of the quality of raising and reproduction of pigs of all technological groups. The analysis and research used production, technological and economic data for the last three years. Zooengineering, analytical, statistical and economic research methods were used in the analysis of economic activity. According to the purpose of the research, the following issues were studied: studying the state of the pig breeding sector of the farm, getting acquainted with the livestock reproduction system, analyzing feed production and feeding of different sex and age groups of pigs, the influence of origin on the reproductive qualities of sows, getting acquainted with the mechanization of technological operations, analyzing the conduct of breeding work in farm conditions, veterinary and sanitary measures, processing of livestock raw materials, getting acquainted with the state of organization and remuneration of labor in the farm. Рe conclusion and suggestions for the farm are made that the implementation of the developed measures will allow to improve and increase the production of pig products. Some of the results of the analysis can be used in practice in the field of pig farming.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14708
metadata.dc.identifier.udc: 636.4.083.312
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
204_D_Zagoruyko V.pdf452,82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.