Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14663
Назва: Теплопровідність та тепломасообмін при термічній обробці харчових продуктів
Інші назви: Heat conduction and heat and mass transfer in thermal treatment of food products
Автори: Федоров, Володимир Гаврилович
Кепко, Олег Ігорович
Сатир, Лариса Михайлівна
Виноградов-Салтиков, Володимир Олександрович
Кепко, Валентина Миколаївна
Fedorov, Volodymyr
Kepko, Oleg
Satyr, Larysa
Vynogradov-Saltikov, Volodymyr
Kepko, Valentyna
Ключові слова: Теплопровідність;тепломасообмін;харчові продукти;теплофізичні характеристики;теплометрія;термічна обробка;Thermal conductivity;heat and mass transfer;food products;thermophysical properties;thermometry;thermal processing
Дата публікації: 2025
Видавництво: Видавець «Сочінський М.М.»
Бібліографічний опис: Теплопровідність та тепломасообмін при термічній обробці харчових продуктів : підручник / В.Г. Федоров та ін. – Умань : Видавець «Сочінський М.М.», 2025. – 180 с.
Короткий огляд (реферат): Підручник висвітлює теоретичні основи процесів теплопровідності, конвективного і променистого теплообміну, а також нестаціонарного тепломасоперенесення, що супроводжують термічну обробку харчових продуктів. Розглянуто методи теплометричних досліджень, наведено приклади визначення теплофізичних характеристик м’ясних, молочних, хлібобулочних виробів та консервів. Видання містить аналітичні та експериментальні матеріали, необхідні для розрахунку теплових процесів харчових виробництв. Рекомендовано для здобувачів ступеня бакалавра за спеціальностями: Харчові технології, Торгівля, Електрична інженерія, а також для викладачів і фахівців харчової промисловості та спеціалістів з теплометрії. Видання також буде корисним фахівцям, що працюють в галузі промислової теплоенергетики та енегоаудиту.
Опис: The textbook covers the theoretical foundations of the processes of heat conduction, convective and radiant heat transfer, as well as non-stationary heat and mass transfer that accompany the thermal processing of food products. The methods of thermometric research are considered, examples of determining the thermophysical characteristics of meat, dairy, bakery products and canned goods are given. The publication contains analytical and experimental materials necessary for calculating thermal processes in food production. Recommended for bachelor's degree applicants in the following specialties: Food Technology, Trade, Electrical Engineering, as well as for teachers and specialists in the food industry and specialists in thermometry. The publication will also be useful to specialists working in the field of industrial heat and power engineering and energy audit.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14663
ISBN: 978-966-304-577-1
УДК: 536.24:641.528
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.