Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14614
Title: | Аналіз та технології виробництва кролятини у ТОВ «Гарант-Агро» Київської області та її переробки в ТОВ «Візит» |
Other Titles: | Analysis and technologies of rabbit meat production at Garant-Agro LLC in Kyiv region and its processing at Visit LLC |
Authors: | Брижата, Анастасія Олександрівна Bryzhata, Anastasia |
Keywords: | кролі;rabbits;добовий раціон годівлі;daily feeding ration;відгодівельний молодняк кролів;fattening young rabbits;комбікорм;compound feed;норма годівлі;feeding rate;продуктивність;productivity;середньодобові прирости;average daily growth |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | БНАУ |
Citation: | Брижата А. О. Аналіз та технології виробництва кролятини у ТОВ «Гарант-Агро» Київської області та її переробки в ТОВ «Візит»: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових дбавок і годівля тварин; Наук. керівник М. М. Сломчинський, доцен. - Біла Церква, 2025. - 39 с. |
Abstract: | За виконання роботи і проведення досліджень вивчено технологію виробництва кролятини у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Гарант-Агро» с. Токарівка Білоцерківського району Київської області та її переробки в ТОВ «Візит». Під час проведення аналізу рівня і повноцінності годівлі кролів у Господарстві використано загальноприйняті методи зоотехнічної оцінки кормів і раціонів, що застосовуються у господарстві. За результатами досліджень встановлено, що вміст поживних речовин і енергії у раціонах годівлі кролів не відповідає нормі, що не дає можливості добитися запланованих і генетично запрограмованих показників з продуктивності, тому потрібно дещо змінити склад раціону, особливо у зимовий період, а замість частини дерті зернових кормів до їх складу ввести відходи технічних виробництв рослинного і тваринного походження, а також використовувати розроблену програму вирощування молодняка, що запропоновано та представлено у роботі. Одержані результати досліджень можуть бути використані для удосконалення існуючої технології виробництва і переробки кролятини у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Гарант-Агро». Кваліфікаційна робота магістра містить 41 сторінок, 4 таблиці, 2 рисунки, список використаних джерел складається із 25 найменувань. |
Description: | During the performance of work and conducting research, the technology of production and processing of rabbit meat was studied in the Limited Liability Company "Garant-Agro" from Turning machine of Bilotserkiv district, Kyiv region. During the analysis of the level and completeness of feeding rabbits in the farm, generally accepted methods of zootechnical assessment of feed and rations used in the farm were used. According to the results of research, it was found that the content of nutrients and energy in the feeding rations of rabbits does not meet the norm, which makes it impossible to achieve the planned and genetically programmed indicators of productivity, therefore it is necessary to slightly change the composition of the ration, especially in the winter period, and instead of part of the grain feed to include waste from technical productions of plant and animal origin into their composition, as well as to use the developed program for raising young animals, which is proposed and presented in the work. The obtained research results can be used to improve the existing technology of production and processing of rabbit meat at the "Garant-Agro" farm. The master's qualification work contains 41 pages, 4 tables, 2 figures, the list of used sources consists of 25 names. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14614 |
metadata.dc.identifier.udc: | 636.084 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
204_D_Bryzhata A.pdf | 548,18 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.