Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14577
Назва: | Аналіз технології виробництва та переробки продукції свинарства в ТОВ «Лозова» Дніпропетровської області |
Інші назви: | Analysis of the technology of production and processing of pig products in LLC "Lozova" of Dnipropetrovsk region |
Автори: | Мостова, Вікторія Іванівна Mostova, Viktoria |
Ключові слова: | свинарство;pig breeding;мікроклімат;microclimate;продуктивність;productivity;переробка;processing;технологія;technology;санітарія;sanitation;економічна ефективність;economic efficiency |
Дата публікації: | 20-тра-2024 |
Видавництво: | Білоцерківський НАУ |
Бібліографічний опис: | Мостова В. І. Аналіз технології виробництва та переробки продукції свинарства в ТОВ «Лозова» Дніпропетровської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра гігієни тварин основ санітарії; Наук. керівник В. В. Малина, доцент. — Біла Церква, 2024. — 52 с. |
Короткий огляд (реферат): | Досліджено технологію виробництва і переробки продукції свинарства в ТОВ «Лозова» Дніпропетровської області». Використано: загальні та спеціальні зоотехнічні, санітарно-гігієнічні та варіаційно-статистичні методи досліджень. Виявлено (з’ясовано, доведено, підтверджено). В результаті виконання кваліфікаційної роботи бакалавра встановлено: - технологія виробництва продукції свинарства в ТОВ «Лозове» за основними показниками відповідає Відомчим нормам технологічного проектування: "Свинарські підприємства (комплекси, ферми, малі ферми)". ВНТП-АПК-02.05, а технологія забою та переробки продукції свинарства на спеціалізованому підприємстві – Відомчим нормам технологічного проектування. "Підприємства по забою худоби, птиці, кролів та переробці продуктів забою". ВНТП-АПК-23.06. Зроблено висновок, що: умови утримання, годівля, селекційноплемінна робота у стаді тварин в ТОВ «Лозове» за основними показниками відповідають зоотехнічним та санітарно-гігієнічним вимогам. Одержані результати можуть бути використані у навчальному процесі для студентів БТФ. при читанні курсу лекцій і проведенні практичних занять з дисциплін: «Гігієна та добробут тварин»; «Санітарногігієнічні вимоги до виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Профілактика хвороб тварин». |
Опис: | The technology of production and processing of pig products at LLC "Lozova" of Dnipropetrovsk region was studied. Used: general and special zootechnical, sanitary-hygienic and variationalstatistical research methods. Revealed (found out, proven, confirmed). As a result of completing the bachelor's qualification work, it was established: - the production technology of pig farming products at "Lozove" LLC, according to the main indicators, corresponds to the Departmental norms of technological design: "Pig enterprises (complexes, farms, small farms)". VNTPАПК-02.05, and the technology of slaughter and processing of pig products at a specialized enterprise - Departmental norms of technological design. "Enterprises for slaughtering livestock, poultry, rabbits and processing slaughter products". VNTP-APK-23.06. It was concluded that: conditions of keeping, feeding, selection and breeding work in the herd of animals in LLC "Lozove" according to the main indicators meet zootechnical and sanitary-hygienic requirements. The obtained results can be used in the educational process for BTF students. when reading a course of lectures and conducting practical classes in the disciplines: "Hygiene and animal welfare"; "Sanitary and hygienic requirements for the production and processing of livestock products" and "Prevention of animal diseases". |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14577 |
УДК: | 636.4 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
204_D_Mostova Viktoria.pdf | 410,1 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.