Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14555
Назва: Аналіз технології виробництва та переробки м’яса курчат-бройлерів у ТОВ «Омега Три» Чернігівської області
Інші назви: Analysis of the production and processing technology of broiler chicken meat at Omega Three LLC, Chernihiv region
Автори: Лепявко, Людмила Геннадіївна
Lepyavko, Lyudmila
Ключові слова: курчата-бройлери;broiler chickens;вирощування;growing;годівля;feeding;Кобб-500;Cobb-500;утримання;keeping;переробка;processing
Дата публікації: 15-тра-2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Лепявко Л. Г. Аналіз технології виробництва та переробки м’яса курчат-бройлерів у ТОВ «Омега Три» Чернігівської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій i технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Л. П. Король-Безпала, асистент. — Біла Церква, 2024. — 42 с.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи є аналіз технології виробництва та переробки м’яса курчатбройлерів у ТОВ «Омега Три» Чернігівської області. В умовах ринкової економіки та потребами забезпечення населення якісними та безпечними продуктами харчування, в тому числі м’ясом птиці, має першочергове значення для агропромислового комплексу країни. Птахівни цтво — галузь сільськогосподарського виробництва, основним завданням якої є розведення, вирощування, утримання, годівля птиці, застосування механізації, автоматизації, проведення ветеринарної профілактики з метою одержання продукції птахівництва. Найважливішим у технології вирощування курчат-бройлерів є отримання тушки вищої категорії при забезпеченні інтенсивного росту та мінімізації витрати комбікорму на одиницю приросту. Це в першу чергу досягається за рахунок згодовування курчатам висококалорійних комбікормів із збалансованим вмістом сирого протеїну, незамінних амінокислот, особливо лізину та метіоніну, вітамінів, макро- і мікроелементів. Зроблено висновок, що технологія виробництва м’яса-бройлерів включає етапи: підготовка і закладка яйця в інкубатор, період інкубації, вирощування бройлерів до забійної маси, забій птиці, перерва між забоєм птиці і посадкою на вирощування
Опис: The purpose of the work is to analyze the technology of production and processing of broiler chicken meat at Omega Three LLC, Chernihiv region. In a market economy and the need to provide the population with high-quality and safe food products, including poultry meat, is of paramount importance for the country’s agro-industrial complex. Poultry farming is a branch of agricultural production, the main task of which is breeding, rearing, keeping, feeding poultry, the use of mechanization, automation, and carrying out veterinary prevention in order to obtain poultry products. The most important thing in the technology of raising broiler chickens is to obtain a carcass of a higher category while ensuring intensive growth and minimizing feed consumption per unit of growth. This is primarily achieved by feeding chickens high-calorie feed with a balanced content of crude protein, essential amino acids, especially lysine and methionine, vitamins, macro- and microelements. It is concluded that the technology for the production of broiler meat includes the following stages: preparation and laying of eggs in the incubator, incubation period, raising broilers to slaughter weight, slaughter of poultry, break between slaughter of poultry and placement for rearing
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14555
УДК: 636.5
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Lepyavko L.pdf332,91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.