Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14555
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛепявко, Людмила Геннадіївна-
dc.contributor.authorLepyavko, Lyudmila-
dc.date.accessioned2025-09-09T08:26:31Z-
dc.date.available2025-09-09T08:26:31Z-
dc.date.issued2024-05-15-
dc.identifier.citationЛепявко Л. Г. Аналіз технології виробництва та переробки м’яса курчат-бройлерів у ТОВ «Омега Три» Чернігівської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій i технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Л. П. Король-Безпала, асистент. — Біла Церква, 2024. — 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14555-
dc.descriptionThe purpose of the work is to analyze the technology of production and processing of broiler chicken meat at Omega Three LLC, Chernihiv region. In a market economy and the need to provide the population with high-quality and safe food products, including poultry meat, is of paramount importance for the country’s agro-industrial complex. Poultry farming is a branch of agricultural production, the main task of which is breeding, rearing, keeping, feeding poultry, the use of mechanization, automation, and carrying out veterinary prevention in order to obtain poultry products. The most important thing in the technology of raising broiler chickens is to obtain a carcass of a higher category while ensuring intensive growth and minimizing feed consumption per unit of growth. This is primarily achieved by feeding chickens high-calorie feed with a balanced content of crude protein, essential amino acids, especially lysine and methionine, vitamins, macro- and microelements. It is concluded that the technology for the production of broiler meat includes the following stages: preparation and laying of eggs in the incubator, incubation period, raising broilers to slaughter weight, slaughter of poultry, break between slaughter of poultry and placement for rearinguk_UA
dc.description.abstractМетою роботи є аналіз технології виробництва та переробки м’яса курчатбройлерів у ТОВ «Омега Три» Чернігівської області. В умовах ринкової економіки та потребами забезпечення населення якісними та безпечними продуктами харчування, в тому числі м’ясом птиці, має першочергове значення для агропромислового комплексу країни. Птахівни цтво — галузь сільськогосподарського виробництва, основним завданням якої є розведення, вирощування, утримання, годівля птиці, застосування механізації, автоматизації, проведення ветеринарної профілактики з метою одержання продукції птахівництва. Найважливішим у технології вирощування курчат-бройлерів є отримання тушки вищої категорії при забезпеченні інтенсивного росту та мінімізації витрати комбікорму на одиницю приросту. Це в першу чергу досягається за рахунок згодовування курчатам висококалорійних комбікормів із збалансованим вмістом сирого протеїну, незамінних амінокислот, особливо лізину та метіоніну, вітамінів, макро- і мікроелементів. Зроблено висновок, що технологія виробництва м’яса-бройлерів включає етапи: підготовка і закладка яйця в інкубатор, період інкубації, вирощування бройлерів до забійної маси, забій птиці, перерва між забоєм птиці і посадкою на вирощуванняuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectкурчата-бройлериuk_UA
dc.subjectbroiler chickensuk_UA
dc.subjectвирощуванняuk_UA
dc.subjectgrowinguk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectКобб-500uk_UA
dc.subjectCobb-500uk_UA
dc.subjectутриманняuk_UA
dc.subjectkeepinguk_UA
dc.subjectпереробкаuk_UA
dc.subjectprocessinguk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва та переробки м’яса курчат-бройлерів у ТОВ «Омега Три» Чернігівської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the production and processing technology of broiler chicken meat at Omega Three LLC, Chernihiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.5uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Lepyavko L.pdf332,91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.