Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14541
Назва: | Аналіз технології виробництва продукції бджільництва НВЦ БНАУ та її переробка |
Інші назви: | Analysis of the technology for the production of beekeeping products at SPC BNAU and its processing |
Автори: | Колісник, Євгеній Олегович Kolesnik, Evgeniy |
Ключові слова: | пасіка;apiary;медозбір;honey collection;технологія;technology;стільники;honeycombs;бджоли;bees;пасічний сезон;apiary season;годівля бджіл;feeding;вулики-лежаки;beehives |
Дата публікації: | 30-тра-2024 |
Видавництво: | Білоцерківський НАУ |
Бібліографічний опис: | Колісник Є. О. Аналіз технології виробництва продукції бджільництва НВЦ БНАУ та її переробка: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока і м’яса; Наук. керівник І. Ф .Безпалий, доцент. — Біла Церква, 2024. — 42 с. |
Короткий огляд (реферат): | Метою роботи є аналіз технології виробництва продукції бджільництва на пасіці НВЦ БНАУ. У сільському господарстві галузь бджільництва має велике значення, оскільки бджоли забезпечують виробництво цінних продуктів, таких як мед, пилок, віск, прополіс, маточне молочко, апітоксин тощо. Однак їх найважливішою функцією є вплив на біоценоз шляхом запилення рослин з допомогою комах. Виходячи з цього, розвиток агропромислового комплексу неможливий без бджіл. Рішення цих завдань значною мірою залежить від умов пасіки, медоносних ресурсів і ступеня механізації виробничого процесу. Переважна більшість бджолиних сімей України знаходиться у приватній власності. Власники бджолопідприємств не тільки спрямовують свою діяльність на збільшення чисельності сімей, розширення асортименту продукції, яку виробляють, але і поліпшують матеріально-технічну базу. Важливою умовою такого розвитку є аналіз стану галузі та розробка на його основі плану її розвитку. Зроблено висновок, що технологія безпосереднього отримання меду включає процеси від відкачування меду до первинної обробки, фасування та продажу його споживачеві. При технологічній переробці меду необхідно, щоб він не втрачав своїх органолептичних властивостей, які іноді доводиться покращувати |
Опис: | The purpose of the work is to analyze the production technology of beekeeping in the apiary of the Scientific and Practical Center BNAU. In agriculture, the beekeeping industry is of great importance because bees provide the production of valuable products such as honey, pollen, wax, propolis, royal jelly, apitoxin, etc. However, their most important function is to influence the biocenosis by pollinating plants with the help of insects. Based on this, the development of the agro-industrial complex is impossible without bees. The solution to these problems largely depends on the conditions of the apiary, honey resources and the degree of mechanization of the production process. Most bee colonies in Ukraine are privately owned. The owners of bee enterprises not only direct their activities to increase the number of families and expand the range of products, but also improve the material and technical base. An important condition for such development is an analysis of the state of the industry and the development of a plan for its development based on it. It is concluded that the technology for direct honey production includes processes from pumping honey to primary processing, packaging and selling it to the consumer. During the technological processing of honey, it is necessary that it does not lose its organoleptic properties, which sometimes have to be improved. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14541 |
УДК: | 636 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
204_D_Kolesnik E.pdf | 439,57 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.