Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14541
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКолісник, Євгеній Олегович-
dc.contributor.authorKolesnik, Evgeniy-
dc.date.accessioned2025-09-08T12:16:49Z-
dc.date.available2025-09-08T12:16:49Z-
dc.date.issued2024-05-30-
dc.identifier.citationКолісник Є. О. Аналіз технології виробництва продукції бджільництва НВЦ БНАУ та її переробка: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока і м’яса; Наук. керівник І. Ф .Безпалий, доцент. — Біла Церква, 2024. — 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14541-
dc.descriptionThe purpose of the work is to analyze the production technology of beekeeping in the apiary of the Scientific and Practical Center BNAU. In agriculture, the beekeeping industry is of great importance because bees provide the production of valuable products such as honey, pollen, wax, propolis, royal jelly, apitoxin, etc. However, their most important function is to influence the biocenosis by pollinating plants with the help of insects. Based on this, the development of the agro-industrial complex is impossible without bees. The solution to these problems largely depends on the conditions of the apiary, honey resources and the degree of mechanization of the production process. Most bee colonies in Ukraine are privately owned. The owners of bee enterprises not only direct their activities to increase the number of families and expand the range of products, but also improve the material and technical base. An important condition for such development is an analysis of the state of the industry and the development of a plan for its development based on it. It is concluded that the technology for direct honey production includes processes from pumping honey to primary processing, packaging and selling it to the consumer. During the technological processing of honey, it is necessary that it does not lose its organoleptic properties, which sometimes have to be improved.uk_UA
dc.description.abstractМетою роботи є аналіз технології виробництва продукції бджільництва на пасіці НВЦ БНАУ. У сільському господарстві галузь бджільництва має велике значення, оскільки бджоли забезпечують виробництво цінних продуктів, таких як мед, пилок, віск, прополіс, маточне молочко, апітоксин тощо. Однак їх найважливішою функцією є вплив на біоценоз шляхом запилення рослин з допомогою комах. Виходячи з цього, розвиток агропромислового комплексу неможливий без бджіл. Рішення цих завдань значною мірою залежить від умов пасіки, медоносних ресурсів і ступеня механізації виробничого процесу. Переважна більшість бджолиних сімей України знаходиться у приватній власності. Власники бджолопідприємств не тільки спрямовують свою діяльність на збільшення чисельності сімей, розширення асортименту продукції, яку виробляють, але і поліпшують матеріально-технічну базу. Важливою умовою такого розвитку є аналіз стану галузі та розробка на його основі плану її розвитку. Зроблено висновок, що технологія безпосереднього отримання меду включає процеси від відкачування меду до первинної обробки, фасування та продажу його споживачеві. При технологічній переробці меду необхідно, щоб він не втрачав своїх органолептичних властивостей, які іноді доводиться покращуватиuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectпасікаuk_UA
dc.subjectapiaryuk_UA
dc.subjectмедозбірuk_UA
dc.subjecthoney collectionuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectстільникиuk_UA
dc.subjecthoneycombsuk_UA
dc.subjectбджолиuk_UA
dc.subjectbeesuk_UA
dc.subjectпасічний сезонuk_UA
dc.subjectapiary seasonuk_UA
dc.subjectгодівля бджілuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectвулики-лежакиuk_UA
dc.subjectbeehivesuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва продукції бджільництва НВЦ БНАУ та її переробкаuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the technology for the production of beekeeping products at SPC BNAU and its processinguk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Kolesnik E.pdf439,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.