Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14101
Title: | Антибактеріальні та імунні компоненти молока: сучасні уявлення та біотехнологічний потенціал |
Other Titles: | Antibacterial and immune components of milk: modern concepts and biotechnological potential |
Authors: | Юшко, Яна Олегівна Yushko, Yana Цехмістренко, Світлана Іванівна Tsekhmistrenko, Svitlana |
Keywords: | лізоцим;lysozyme;лактоферин;lactoferrin;імуноглобуліни;immunoglobulins;олігосахариди;oligosaccharides;біотехнології;biotechnology;пероксидазна система;peroxidase system |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | БНАУ |
Citation: | Юшко Я. О. Антибактеріальні та імунні компоненти молока: сучасні уявлення та біотехнологічний потенціал / Я. О. Юшко, С. І. Цехмістренко // Молодь - аграрній науці і виробництву. Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва, харчові технології: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти (БНАУ, 23 квітня 2025 р.). - Біла Церква, 2025. – С. 56–58. |
Abstract: | Охарактеризовано основні антибактеріальні та імунні компоненти молока, зокрема лізоцим, лактоферин, імуноглобуліни, олігосахариди та ферменти пероксидазної системи. Підкреслено значення біотехнологічних досліджень і перспективу використання біоактивних речовин молока у медицині та харчовій промисловості. |
Description: | The article describes the main antibacterial and immune components of milk, in particular lysozyme, lactoferrin, immunoglobulins, oligosaccharides and enzymes of the peroxidase system. The importance of biotechnological research and the prospects for the use of milk bioactive substances in medicine and the food industry are emphasised. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14101 |
metadata.dc.identifier.udc: | 637.12:579.8:602.4 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
antybakterialni_ta_imunni_komponenty.pdf | 635,07 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.